Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tyskfödd mot sjärnorna

Under måndagen körde Mantorptravet treåringsloppet Sikta mot Stjärnorna.
Stig H Johanssons tyskfödde Comanche Moon såg bara ut att lufsa då han vann på säkert sätt.

Publicerad:

Victory Tilly, Scarlet Knight och Noras Bean har tagit vägen mot sin stjärnstatus via det ärofyllda treåringsloppet på Mantorptravet. Om det räcker så långt för Love You-sonen Comanche Moon återstår att se, men i 2016 års final av Sikta mot Stjärnorna var han i alla fall överlägsen. 
Tillsammans med Erik Adielsson satt hästen tidigt i ledningen och efter att ha varvat på relativt behagliga 1.14,3 var det gott om krafter kvar till slut. 
Över upploppet agerade Comanche Moon en aning flegmatiskt då ett par av konkurrenterna tröttnade, vilket innebar att väl avslutande Baron Gift (e. Gift Kronos) närmade sig, men Rickard Svanstedts travare kom aldrig i farlig närhet. Segertiden blev 1.13,8a/2.140 meter och triumfen var värd 200.000 kronor. 
Det var Erik Adielssons andra seger i loppet, 2004 vann han nämligen med Kari Lähdekorpis Profit Ås. Även Stig H Johansson har vunnit Sikta mot Stjärnorna tidigare, två gånger närmare bestämt. Hans tidigare segervapen var 2003 års vinnare Southwind Vernon och Archipelago som vann 2006.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.