Sveriges ledande travtidning
ANNONS

UET bekostar flyg till Masters-finalen

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

2012 kördes den första finalen i UET Trotting Masters-serien.
Nytt för i år är att UET bekostar flyg till den arrangerande banan för att göra startfältet så internationellt och bra som möjligt.
Det skriver sajten Trottosport.se.

Publicerad:

I september månad har finalen av "rankingserien" UET Masters kört sin final de senaste fem åren. Hästarna kvalar in till finalen genom goda resultat i diverse storlopp runt om i Europa som ingår i serien, bland annat Prix d'Amérique, Olympiatravet, Elitloppet, Copenhagen Cup och Lotterian.

Vill få mångfald i finalloppet
Under helgens konferens i Paris beslutades det att UET bekostar flygplan till det arrangerande området, skriver Trottosport.se.
– Under mötena i Paris bestämdes att arrangören ska ordna med flyg i fortsättningen, för att det inte ska bli lite grann just som det varit. Att loppen domineras av deltagare från den region där loppen avgörs, vartannat år på kontinenten och vartannat i Norden som loppet ju ska avgöras i. UET står för kostnaden för flyget och det blir nytt från och med i år, säger Johan Lindberg, ST:s generalsekreterare till sajten.

I år körs Masters-finalen på Vincennes i Paris. 

Svenska deltagare har dominerat finalerna av Masters-finalen. Hela elva av femton pallplatser har tagit av svensktränade hästar. 
2016 Bjerke, Norge: Nuncio (Sverige), Oasis Bi (Sverige), Mosaique Face (Sverige)
2015 Mons, Belgien: Mosaique Face (Sverige), Creatine (Sverige), Oasis Bi (Sverige)
2014 Charlottenlund, Danmark: Ed You (Sverige), Mosaique Face (Sverige), Canaka B.F. (Sverige)
2013: Vincennes, Frankrike: Ready Cash (Frankrike), Timoko (Frankrike), The Best Madrik (Frankrike)
2012: Solvalla, Sverige: Sebastian K. (Sverige), Save the Quick (Frankrike), Quarcio du Chene (Sverige)
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.