Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uhrberg storskrällde i styrkeprovet

Foto: Mia Törnberg
Thomas Uhrberg bjöd på en sensation i Malmö Stora Pris. Han tog hem segern med storskrällen Rapide du Pommeau. Foto: Mia Törnberg

Malmö Stads Pris brukar bjuda på skrällar. Så även i år. Thomas Uhrbergs Rapide du Pommeau tog hand om segern i stayerloppet – spelad till drygt 60 gånger pengar.

Publicerad:

Rapide du Pommeau kom nyligen till Thomas Uhrbergs stall och gjorde sin första start för sin nye tränare under Åbergskvällen. Det slutade på bästa tänkbara sätt – med seger i stayerloppet Malmö Stads Pris med en kvart miljon kronor till vinnaren. Hästens största segern i karriären.
– Han är nio år, men har verkligen skallen kvar. Det är tacksamt att få in en sådan här häst i träning, säger Thomas Uhrberg som själv satt i sulkyn på tisdagskvällen.

Många kuskar var offensiva i årets upplaga av Malmö Stads Pris. Ledarskiftena var flera, farten hög och allt tycktes upplagt för favoriten Alfas da Vinci från dubbla tillägg. Men Joakim Lövgrens fux hade inte sin bästa dag, i stället kunde Thomas Uhrberg lotsa fram Rapide du Pommeau till en enkel seger på 1.13,9/3.160 meter.
– Det var första starten för mig och jag riktade in mig på att han skulle avsluta bra. Jag hade chansen att gå ut före Joakim, men såg att hans häst visade lite trötthetstecken och valde att sitta kvar. Luckan kom och han gick i mål med gott om kräm kvar.

Vinnaroddset 60,38 är det tredje högsta i loppets historia och det var inte första gången som Thomas Uhrberg skrällde i Malmö Stora Pris. Han vann 2012 års upplaga med Victoria Fame som då var spelad till närmare 170 gånger pengarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.