Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Ohlsson inför V75: "Då bör han tas med"

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Ulf Ohlsson kör fyra hästar inom V75 på lördag. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Sveriges segerrikaste kusk Ulf Ohlsson lämnar sin syn på sina fyra V75-uppsittningar inför omgången i Gävle.

Publicerad:

2017 närmar sig sitt slut och Ulf Ohlsson blir på nytt Sveriges segerrikaste kusk. För tredje året i följd har han också med råge kört in över 30 miljoner kronor.
– Det har varit ett bra år måste jag få säga. Jag har vunnit en hel del lopp och dessutom tagit fyra stora segrar. Jag måste vara nöjd med året.

Du inleder med Cupido Sisu i V75-1, tankar?
– Den hästen är inte så tokig och får han rätt lopp tror jag att han är med relativt långt framme. Hästen har ett visst kunnande och det är bara att hoppas på att formen sitter där.

Electrical Storm i V75-2?
– Han har inte startat på ett tag, men gjorde flera bra lopp i somras och i höstas. Jag vet inte riktigt hur han kan utnyttja springspåret, men kommer han till tycker jag att han ska ta en framskjuten placering. Han har inga problem med distansen.

I gulddivisionen, tillika V75-3, kör Ulf Ohlsson Beau Mec.
– Han är fin och gör bra lopp varje gång. Nu blir det skor vilket är ett litet minus, men samtidigt tror jag att han klarar av att gå med det. Plockar man som spelare med ett par hästar tycker jag att han bör tas med. Distansen har han visat att han klarar av.

Till sist, Lome Brage i V75-4?
– Normalt sett blir det svårt att slå Månprinsen A.M., men min är säkert med och plockar en fin slant där bakom.

På förhand, vilken känns som hetaste chansen?
– Jag vet inte riktigt. Jag har ett par halvchanser, men det är svårt att säga att någon sticker ut mer än någon annan av mina fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.