Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Ohlsson: "Klart det är tråkigt"

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Ulf Ohlsson. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Ulf Ohlsson hyllar nya upplägget för V75 Champions som för första gången avgörs som en kuskmatch. Det blev dock klent anmält i två av loppen där ett par av de kvalificerade kuskarna blev utan uppsittning.

Publicerad:

Sveriges allsvenska kuskchampion Ulf Ohlsson hyllar det nya upplägget kring V75 Champions. Istället för att kuskarna gör upp i endast ett lopp blir det nu en kuskmatch över sex avdelningar. Alla inom V75-spelet.
– Det här gör det mycket roligare tycker jag. Tidigare när det bara var ett lopp hade man väldigt stor fördel om man hade ett stort träningsstall at köra åt. De kuskarna fick ofta bra hästar att välja på. Nu blir det en heldag vilket gör det mycket roligare. Det ska bli intressant att köra på lördag, säger han.

Det är 200.000 kronor till vinnaren i varje lopp, men trots det är det inte fulla fält?
– Det är klart att det är tråkigt. Visst trodde man att det skulle bli fulla fält, men det är inte mycket att göra åt det. Det har betäckts färre märrar nu mot tidigare och nu börjar det ge utslag. Man ska också tänka på att många hästar är inne i en träningsperiod. Det är många tränare som laddar sina hästar inför våren.

Har du någon idé kring hur travet ska få bukt med det vikande antalet hästar?
– Jag tycker ändå att det är en positiv trend i travet. Det blir hela tiden mer och mer pengar att köra om och då får vi hoppas att det på sikt blir fler hästar och uppfödare som vill satsa. Men det kan ta ett tag innan det ger resultat igen.

Ulf Ohlsson kör i alla sex lopp som utgör V75 Champions. Bland annat det norska kallblodet Bråtnesfaks som kommer med fem raka segrar.

Ulf Ohlsson om lördagens V75-uppsittningar:

– Dragondamour Sisu (V75-1) är en inte så tokig häst. Han löper ofta jämnt i loppen och står för bra insatser.

– Dani Boko (V75-2) såg jag senast och då var han inte alls bra. Han blev väldigt trött i loppet och jag vet faktiskt inte vad det berodde på. I starten innan var han däremo väldigt bra och hade en del sparat i mål. Då visade han form och hästen har rätt bra kapacitet när han får det att fungera.

– West Wing (V75-3) var jättefin vid segern senast. Han vann på bra tid och hade spänstiga ben över mål. Nu är det helt andra förutsättningar när han ska gå bakifrån, men han visade som sagt knallform senast.

– Zeus Karsk (V75-5) har jag kört ett par gånger tidigare. Det är en fin häst som verkar ha fin form för dagen.

– Bråtnesfaks (V75-6) har jag inte kört innan, men det verkar vara en häst som kommer i riktigt bra författning. Han blir intressant att köra på lördag, men det är svårt att sätta in honom i loppet.

– Vichy Grif (V75-7) vet jag inte så mycket om mer än att han vann senast. Det blir en ny bekantskap för mig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.