Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Umåkertränare flyttar söderut

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
Patrik Nygren flyttar till Halmstad. Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75

Umåker blir en proffstränare fattigare då en av banans mer profilstarka kuskar väljer att flytta ner till Halmstad, skriver Umåker på sin hemsida.

Publicerad:

Det är Patrik Nygren, banchampion på Umåker 2008, som väljer att flytta långt söderut. 44-åringen har varit tränare på Umåker i tio år, men från den 1 juli kommer han vara licensierad på Halmstadtravet.

– Jag känner att jag vill ha en nytändning i livet. Vi har redan ett boende i Falkenberg och det här har vuxit fram. Nu har vi provat på Umeå i tio år och jag känner att jag vill prova att få energi någon annanstans, säger Patrik Nygren till Umåkers hemsida.

Idag har Patrik Nygren bara tre hästar på träningslistan. Två av dem är uppsagda och Peppe Lavec som han äger själv kommer att säljas. Hur rörelsen kommer att se ut i Halmstad är inte bestämt än.

– Jag har inte strukturerat upp något. Det kan bli så att jag står med 25 hästar i träning om ett år och inte kör några lopp, likaväl som att jag kan jobba som catchdriver på heltid. Nu har jag börjat att behandla (kiropraktik) hästar också. Det kan bli en mix av att träna, köra och behandla hästar. Vi får se vad marknaden där nere efterfrågar och jag har inte huggit något i sten, utan tar det som det kommer, avslutar Patrik Nygren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.