Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Un Mec d'Heripre jagar revansch

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Foto: MICKE GUSTAFSSON

Den första hästen till årets Hugo Åbergs Memorial är klar. Det handlar om Fabrice Souloys Un Mec d'Heripre som senast var ute i Oslo Grand Prix.

Publicerad:

För två år sedan skar Un Mec d'Heripre mållinjen som etta i Hugo Åbergs Memorial men hästen diskvalificerades för trängning kort efteråt. Nu jag kretsen kring hästen revansch och tränaren Fabrice Souloy har lämnat klartecken för start i storloppet som avgörs på Jägersro den 26 juli.
– Det känns jätteroligt. Un Mec d'Heripre är inget annat än en världsstjärna, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro i ett pressmeddelande.

Un Mec d'Heripre imponerade när han vann ett av årets Elitloppsförsök och han slutade sedan trea i den efterföljande finalen efter ett lopp i ledning. I hästens senaste lopp, i Oslo Grand Prix på Bjerke, slutade han trea bakom stallkamraten Your Highness och Nuncio.

Hugo Åbergs Memorial körs över 1.609 meter och har ett förstapris på 1.000.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.