Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Un Mec d'Heripre mot Åby Stora

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Un Mec d'Heripre mot Åby Stora Pris. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Han var inbjuden till Hugo Åbergs Memorial, men tränare Souloy tackade nej. Nu är det istället Åby Stora Pris som gäller för den franske åttaåriga stjärnhingsten.

Publicerad:

Åby Stora Pris avgörs lördagen den 13 augusti. 2,9 miljoner ligger i prispotten där två miljoner går till segraren och distansen som gäller är 1.640 meter autostart. Åtta hästar bjuds in av Åby Travsällskap och den första hästen är nu klar: Un Mec d'Heripre.

 
- Tränaren Fabrice Souloy tackade under dagen ja till en inbjudan med sin stjärnhäst Un Mec d’ Heripre. Det är en riktig kanonhäst och självklart skall han vara med bland de 8 som får en plats i årets upplaga av Åby stora pris, hästen har haft kanonform hela säsongen och är en sylvass sprinter som säkert blir en av favoriterna i år! säger Åbytravets sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.
 
Un Med d'Heripre vann senast i St.Michel i Finland tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn. Hästen var även inbjuden till Hugo Åbergs Memorial, som avgörs på tisdag, men Fabrice Souloy tackade nej.
 
- Un Mec d’Heripre är i toppform och loppet ligger perfekt till i tiden. Han har visat att han tål tuffa upplägg och jag vet vad som krävs för att vinna Åby Stora Pris, min häst är så bra att jag tror han har bra chans till seger, säger Fabrice Souloy.
 
Un Mec d’Heripre (e. Orlando Vici-I Love You Darlings) har hittills i karriären sprungit in 13.560.790 kronor med 23 segrar på 46 starter.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.