Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Under drömgräns som tioåring

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Robert Bergh hade show i snabbloppet på Sundbyholmstravet under onsdagskvällen då han körde under 1.10 med sin tioårige fux.

Publicerad:

Hollandsfödde Coktail Fortuna (e. Love You) kom till Robert Bergh från Öystein Tjomsland som åttaåring och ytterligare något snäpp utveckling i hästen har han lyckats få fram. Under onsdagskvällen vann hästen – trots att han fick öppna 1.06,7 första halvvarvet för att nå ledningen.
– Han fick tufft lopp senast och jag var lite undrandes hur han hade tagit det loppet, men i provstarten kände jag hur spänstig han var och då valde jag att ladda från start. Det är en riktigt härlig häst och det hade varit kul att få ha varit med från starten av karriären med honom, men man får vara nöjd med de åren vi får med honom nu istället, berättade Robert Bergh efteråt.

Segertiden skrevs till 1.09,8a/1.640 meter, 100.000 kronor var vinsten värd. Det var första gången i karriären som Coktail Fortuna sprang under 1.10, något som ändå får betecknas vara lite av en drömgräns. Tidigare personliga rekordet var 1.10,2.

Äger hästen, det gör Sanda Racing Stable AB i Årjäng och sköter Coktail Fortuna, det gör Susanne Ohme.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.