Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Undrens tid är inte förbi”

Foto: ALN
Carina Åkerdahl tar sin första kuskseger på 18 år med Dragon C. Foto: ALN

För 18 år sedan segrade Kovlandsamatören Carina Åkerdahl med kallblodsstoet Trilja.
Sedan dess har vinsterna som kusk uteblivit.
I går i Gävle slog hon dock till med Triljas egensinnige son Dragon C!

Publicerad:

Vi behöver väl inte ens nämna att känslorna svallade över inombords när Carina fick segerdefilera för första gången sedan 1998.
– Jag minns knappt något; det var först när jag skulle gå till sängs som man började fatta att jag faktiskt vunnit igen. Det var en underbar känsla, undrens tid är inte förbi.

Trilja (född 1989 e. Slogum Tor) var ett bra sto som segrade sex gånger och sprang in 312.700 kronor. I aveln hade hon före den numera sexårige valacken Dragon C. (e. Love) lämnat tre ston; dock ingen som lyckats segra. Dragon C. hade före gårdagen startat tolv gånger med en sjätteplats som bästa facit. Och galopperat i elva av de tolv loppen...
– Hästen har hela tiden visat en väldig hög kapacitet; det är därför jag fortsatt med honom. Tyvärr är inte hans hjärna med på samma sätt och vi har nött på i provstarter på Bergsåker mest varje tisdag, berättar Carina, som inte heller fick någon lätt färd till Gävle.
Dragon C. är nämligen lika stökig i transporten som han kan vara på tävlingsbanan.
– Han trasslade in sig i hönätet så att vi fick stanna och skära loss honom efter halva sträckan. Hästen brukar även ta sig över bommen i finkan ibland och är inte lätt att transportera. Hemma är han däremot hur snäll som helst.

När loppet väl kom igång tog Carina ledningen och spårade hela vägen till dryga 78 gånger pengarna.
– Jag drog ner en skygglapp så att han inte kunde se de utvändiga hästarna. Sedan bar det iväg till ledningen och jag behövde bara hålla i mig.

Förstapriset var 15.000 kronor, men känslan att äntligen få vinna överträffade nog alla pengar i världen den här gången.

Fotnot: Senaste tränarsegern ordnade Carina med Kresson 2007. Sammanlagt har hon som kusk nu vunnit åtta lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.