Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unghäststjärna till Redén

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Daniel Redén och Stall Zet storsatsar på travsporten. Nu har man köpt in sig i en kriterie- och derbyfinalist.

Publicerad:

Norskfödde Bokli Rapp (e. Mörtvedt Jerkeld) inledde karriären på imponerande sätt hos Geir Flåten. Fem segrar på 24 starter blev det som tre- och fyraåring, däribland slutade han fyra i Svenskt Kallblodskriterium och sexa i Svenskt Kallblodsderby. Inför femåringssäsongen flyttades hästen till Öystein Tjomsland, innan han i april återigen bytte tränare till Odd Dvergsdal.

Hästen har gått bra under 2019, även om det inte blivit så många starter. Fem gånger har han äntrat tävlingsbanan, med två segrar och ett tredjepris som resultat. Så sent som 17 juli vann hästen på tiden 1.25,0a/2.100 meter på Bjerke travbana.

Nu meddelar Daniel Redén via Twitter att Stall Zet köpt in sig i hästen och att Bokli Rapp kommer gå i träning hos honom efter starten på Solvalla kommande onsdag.

Hästen ståtar med 628.698 kronor intjänat på 30 starter, och med rekordet 1.22,9ak, ett rekord som han satte vid seger i april månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.