Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unghäststjärnor byter adress

Foto: JEANNIE KARLSSON
Veijo Heiskanen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Veijo Heiskanens framgångar ger eko. I dagarna har han fått in två unghäststjärnor i full tävlingsform.

Publicerad:

Det handlar dels om tyskfödde Fridericus (e. Allison Hollow) som under sin treåringssäong var tvåa i Breeders Crown bakom Shoemaker och nådde samma placering i Bayern Pokal bakom självaste Robert Bi. Säsongen efter tog han ytterligare ett steg i sin utveckling och vann Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker vilket gav 20.442 euro i prispengar.
Hästen startade så nyligen som den 26 september, har 888.228 kronor på priskontot och äger rekordtiden 1.11,1ak, vilken togs vid seger i Cagnes-sur-Mer i slutet av oktober i fjol.
Enya Boko (e. Broadway Hall) kommer närmast från Jan Hellstedt, men inledde sin karriär hos Per Lennartsson. Där började hon karriären med fyra raka segrar som tvååring varav en triumf kom i Breeders Crown innan hon blev trea i Silverstoet på Axevalla. Som treåring blev det en sämre säsong med blott 3.500 kronor insprunget på tre starter och i år har hon blott mäktat med en seger på elva försök. Enya Boko har 359.050 kronor som startprissumma och bokförts för rekordet 1.12,0ak.
Från Michael Demmers stall kommer dessutom treårige Zola Boko-valacken Tellmeastory (183.500 kr, 1.15,al) som tagit två segrar på elva starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.