Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner retade danskar

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Peter Untersteiner köpte Churchill Line. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Danmark är inne i sin Derbyhelg och idag körs det danska Stoderbyt där Peter Untersteiner är en av favoriterna med Whisper Line. Senare ikväll hålls det auktion och där var det meningen att hennes lillebror skulle säljas, men så blir det inte.

Publicerad:

Peter Untersteiner såg nämligen till att köpa Churchill Line (e. S.J.’s Caviar), lillebrodern till sin kulltopp, innan kvällens auktion och hästen är struken ur boken.

– Peter Untersteiner har systern Whisper Line och kontaktade mig för flera månader sedan för att köpa lillebrodern Churchill Line. Innan förra veckan kom Untersteiner tillbaka och ville verkligen köpa hästen och var redo att betala boten på 10.000 kronor som det kostar för att ta bort hästen från auktionen. Jag kunde inte säga nej till erbjudandet och villkoren som Untersteiner och hans hästägare erbjöd mig och därför sålde jag honom innan auktionen, berättar uppfödaren Jörn Borch till travservice.dk.

Det har retat upp flera danskar och Skive-tränaren berättar för Travservice sitt missnöje över att Churchill Line inte kommer att säljas på auktionen ikväll.

– Jag är närmast rasande och tycker det är för dåligt att Churchill Line inte kommer in i ringen i afton. Jag hade tittat ut hästen och fått ihop några hästägare som var redo att betala stora pengar för honom, men nu får vi inte den chansen. Det borde inte vara möjligt att ta bort en häst från auktion för att den är såld. Jag är knappast den enda som som beklagar att Churchill Line inte kommer till ringen, säger Bent Svendsen till travservice.dk.

Systern Whisper Line kostade 90.000 danska kronor när hon såldes på den danska Derbyauktionen 2012. Idag har hon chansen att vinna danska Stoderbyt med 300.000 danska kronor i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.