Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner tackade för tempot

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Carabinieri tog en enkel spurtseger för Peter Untersteiner i Östgötaloppet. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Anna Mix var moralisk vinnare, men det höga tempot i Östgötaloppet (V75-7) på Mantorp bäddade för en enkel favoritseger för Peter Untersteiner bakom egentränade Carabinieri.

Publicerad:

Det var Hans-Owe Sundberg som minst sagt satte färg på det här gulddivisionsloppet. Först offrade han en hel del kraft i Charrua Forlan genom att i en 1.08-öppning första halvvarvet trycka sig förbi Västerboonthenews. Därefter valde Hans-Owe att svara Anna Mix när Ulf Ohlsson tog ett tidigt initiativ bakom Sofia Aronssons sto. Första 2.000 travades efter 1.12,0 och Peter Untersteiner hade förstås bra vibbar när att attackerande via tredjespår från fjärde par utvändigt.
– Det är makalöst hur det kan lösa sig ibland. Det var härligt att känna hur hästen tog i när jag lyfte ut honom. Joakim Lövgrens Alfas da Vinci följe med i ryggen på oss och utmanade också en del. Den hästen gjorde det också bra, kommenterade Peter, som tycker att Carabinieri (e. Wellino Boko) utvecklats mycket under det sista halvåret.

Anna Mix höll starkt som trea. Segertiden blev 1.12,3a/2.600 meter och förstapriset var 150.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.