Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner till Mikkeli

Foto: Maria Holmén, TR BILD
Pastore Bob gick till final i årets Elitlopp. Foto: Maria Holmén, TR BILD

Johan Untersteiner skickar sin Elitloppshäst till finska Mikkeli.

Publicerad:

Pastore Bob (e. From Above) kvalade in till årets Elitlopp via seger i Finlandia Ajo. Den Kari Lähdekorpi-ägde femåringen blev fyra i sitt Elitloppsförsök för att sedan sluta sist i finalen efter en tuff spetssatsning av Johan. Hästen startar närmast i Kalmarsundspokalen i morgon (V75-6), men sedan är siktet inställt på St. Michel Ajo i Mikkeli den 15 juli.
– Både Pastore Bob och Oslo Grand Prix-tvåan Evil Enok M.E. är säkra kort, bekräftar Mikkelis vd Kari Tiainen, som också har Readly Express högt upp på önskelistan.

Förstapriset i loppet har till i år höjts från 70.000 till 80.000 euro och titelförsvarare är Midnight Hour. Loppet avgörs över 1609 meter med bilstart. och vinnaren får även en biljett till Hugo Åbergs Memorial. Varennes 1.09,3 från 2002 står sig fortfarande som rekord.

LARS-JOHAN HOLM/TIMO MAHLAMÄKI

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.