Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Pave Faks

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Pave Faks vid en tidigare start. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Nollor, bokstäver och en fjärdeplats. Pave Faks kom till Boden med en mindre smickrade programrad, men lämnade banan som en vinnare. En övertygande sådan.

Publicerad:

Den norske sjuåringen fick dock ingen vidare start från sitt springspår. Första kurvan blev en vid sådan för Pave Faks (e. Järvsöfaks) innan Ove A Lindqvist till slut hittade ned i andraspår i en snäv situation där Fender galopperade. Pave Faks i tredje par utvändigt, men inte länge. Kort därefter tog Lindqvist nämligen sats fram mot ledande Hallsta Vinnex, skruvade upp tempot i dödens och med varvet kvar till mål kunde täthästen inte längre hänga med.

Ingen annan heller. På sista bortre långsidan skaffade sig den norske gästen ett rejält försprång ned till övriga. Rejält och tillräckligt stort. För trots att både Eldvin och återkommande Fender avslutade starkt var ingen av dem nära Pave Faks i mål.
– Han kan hoppa när som helst, men jag vet att han går ända in i mål. Jag försökte skaffa mig så stor marginal som möjligt i fall han skulle ta sig en galopp, sade Ove A Lindqvist i vinnarcirkeln.

Pave Faks ägs och tränas av den norske amatören John Mogset som dessutom har fött upp hästen. Lördagens seger togs på tiden 1.24,4/2.140 meter och var värd 125.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.