Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Racing Mange i Kymi Grand Prix

Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos
Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos

2010 vann Joakim Lövgren Kymi Grand Prix med Brioni. I år var det dags igen. Trots en tung löpning lämnade hans Racing Mange konkurrenterna långt bakom sig på upploppet.
– Det här var det bästa loppet i hans karriär, sade Lövgren i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Årets upplaga av Kymi Grand Prix inleddes med en spetsstrid mellan hästarna från det innersta respektive yttersta spåret bakom bilen. Carl Johan Jepson försökte att försvara innerspåret med Handsome Brad, men finske startkatapulten Next Direction var för snabb i benen.

Jepson nöjde sig med vinnarhålet medan Björn Goop sände fram Chief Orlando utvändigt om ledaren. Samtidigt var Racing Mange (e. Orlando Vici) kvar i tredjespår i den raska öppningen. Först i ingången till andra sväng hittade Joakim Lövgren ned till dödens, en position som han på förhand också hade hoppats att nå – om än under mer bekväma former.
– Jag hade tänkt hela veckan att jag skulle köra utvändigt om ledaren. Jag visste att jag hade små möjligheter att ta mig till ledningen och jag mindes från förra gången jag var här att det är svårt att sitta där bak, sade Jägersrotränaren.

"Kunde inte tro mina ögon"

Första varvet travades efter 1.10,5 innan farten sänktes ordenligt. Bara för att skruvas upp igen under sista halvvarvet. På Lövgrens begäran.
– Mange är i sitt livs form och då tål hästarna att gå en speed i början och en till slut. Det var otroligt hur stark han var i dag.

Vid upploppets början var Next Direction sedan en slagen häst. Och från kön närmade sig – ja, ingen alls. Till Lövgrens förvåning.
– Jag kunde inte tro mina ögon 200 meter kvar. Det var ingen som utmanade oss, sade Lövgren.

"Visade vad han är gjord av"

I stället travade Racing Mange undan och tog en imponerande seger på tiden 1.11,7 över 2.100 meter. En seger som var värd 100.000 euro.
– Det här var det bästa loppet i hans karriär, menade Lövgren.
– Jag var inte riktigt förberedd på att vi kunde vinna. Jag trodde att vi skulle kunna vara bland de tre, men i dag visade han vad han är gjord av.

Stor dag för Orlando Vici

Next Direction höll till andraplatsen medan Handsome Brad slutade trea och Chief Orlando fyra. Samtliga noterades för tiden 1.11,9. Den femte och sista slanten gick till Jean-Michel Bazires Colonel som kördes av Jos Verbeeck. Joakim Lövgrens andra häst i loppet, Jairo, och Timo Nurmos Eelis var närmast utanför prisbordet.

Värt att notera är att segraren Racing Mange, tvåan Next Direction och fyra Chief Orlando har samma pappa: Orlando Vici.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.