Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Richters stall: ”Helt fantastiskt”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Susanne Richter. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Susanne Richter vann två raka V75-lopp efter två svettiga prestationer.

Publicerad:

Först var det Susanne Richters Ural (e. Jaded) som bjöd på en bländande uppvisning i bronsdivisionen. Tillsammans med Örjan Kihlström hamnade femåringen utvändigt om ledande Star Costashorta. Därifrån kunde han koppla grepp redan på den bortre långsidan och sedan lämna konkurrenterna på 1.11,9a/1609 meter.
– Han har varit fantastiskt på slutet och det var han i dag också. Det är sällan man kan ta över ledningen redan på den bortre långsidan, sade Örjan Kihlström med ett leende.

I loppet därpå gjorde stallkamraten M.T.Joinville (Meaulnes du Corta) likadant fast över två och ett halvt varv. Tillsammans med Jorma Kontio hamnade han utvändigt om ledande Sobel Conway. När upploppet väl kom krigade Richters sjuåring hela vägen och höll undan för Erik Sting den sista biten. Klockan stannade på 1.13,5a/2609 meter när Susanne Richter tog andra raka V75-segern.
– Det är helt otroligt. Gudarna måste le mot mig idag, helt fantastiskt, sade tränaren med 10 hästar på träningslistan. 

Seger till Hamberg

Det blev en glad amatör som inledde V75-omgången. Markus Hambergs Ricke (e. Dream Vacation) hittade till ledningen tillsammans med Örjan Kihlström i klass II-försöket och därifrån blev segern säker. Den betrodda duon Rocky Tilly och Kimbee Crown straffade ut sig med tidiga galopper, den sistnämnde var på väg till ledningen.
Vinnande Ricke kom i mål på 1.12,9a/1609 meter. 
– Han öppnade ju bra, men vi hade aldrig kommit förbi Jormas (Kimbee Crown) om inte han hade galopperat. Då hade det varit ett helt annat lopp. Men han var bra och gick undan fint till slut, sade Örjan Kihlström i vinnracirkeln. 

Timo Nurmos Lexington Hall (e. Cantab Hall) hittade till ledningen tillsammans med Jorma Kontio. Trots att ekipaget fick uppvaktning ett par gånger om så hade Lexington Hall krafter kvar att försvara sig mot utvändige Harvey hela vägen in.
– Hästen öppnade bra och han kändes jättefin i ordning så vi provade i ledning, sade Kontio. 
Segertiden landade på 1.14,7a/2100 meter.

Treåriga Valetta (e. Going Kronos) kunde dra nytta av både spår ett och 20 meters tillägg tillsammans med tränare Björn Goop i stoloppet tillika V75-2. Från ledningen blev det aldrig dramatiskt och Valetta kunde gå undan till en väldigt enkel seger på 1.15,1/2140 meter.
– Hon var lugnt och fin. Hon var duktig och jag hoppas att hon ska kunna blomma ut ännu mer nästa år, sade Goop i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 5–1–3–12–6–7–2
Utdelning
7 rätt: 74 058 kr
6 rätt: 442 kr
5 rätt: 47 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.