Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Stig H-löfte: ”Ruggigt imponerande”

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Garrett Mix och Erik Adielsson. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Margaretas Tidiga Unghästserie lockar fram talangerna – Stig H Johanssons Garrett Mix tillhör verkligen den kategorin.

Publicerad:

Istället för Solvalla blev det Mantorp för de tre- och fyraåringar som skulle göra upp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Först ut var de treåriga hingstarna och valackerna och där var det en som stack ut. Tillsammans med Erik Adielsson fick Garrett Mix (e. Lucky Chucky) för första gånger prova på ett rygglopp. När ekipaget sedan lämnade andra utvändigt inför slutsvängen var ledande Finnick Sisu slagen omgående. Resten blev ren defilering.
– Det här är en häst som är lätt att gilla. Inför det här hade han fått gå utvändigt ledaren två gånger och jag var väldigt intresserad av att slippa det. Sättet som han avgjorde från 600 till 300 kvar var ruggigt imponerande, sade Erik Adielsson.

Bakom vinnaren höll Mattias Djuses Finnick Sisu till andraplatsen. Garrett Mix gick i mål på 1.16,3a/2140 meter. Från sidan följde tränare Stig H Johansson sin häst med glädje.
– Han såg fantastiskt fin ut i dag tycker jag. Han har varit fin hela tiden och den här utvecklingen gillar man ju, sade Johansson i ATG Live.
Förstapriset i samtliga fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie är 300 000 kronor.

Övertygande årsdebuter

När de fyraåriga stona närmaste sig varvspasseringen tog Kim Eriksson ett initiativ med Tomasz Wisniewskis Catch My Love och körde sig till ledningen. På den sista bortre långsidan gjorde Christoffer Eriksson likadant och svepte alla förutom ledaren tillsammans med Peter Untersteiners Mily (e. Perhaps Love). Sedan blev det en ren duell mellan Catch My Love och Mily som den senare gick vinnande ur – trots att det handlade om årsdebut för Untersteiners Oaks-finalist.
– Jag visste att det var en bra häst, men det var årsdebut från ett svårt utgångsläge. Planen var att köra till slut. Han hade tränat ordentligt, Peter, sade Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.
Mily vann på kilometertiden 1.15,5a/2140 meter. 

Årsdebut var det även för Helena Burmans The Bucket List F. (e. Raja Mirchi) – och det kunde inte ha löst sig mycket bättre. Efter ett lopp i rygg på ledande Prosperous kunde Tobias O Eriksson hitta ut med hästen bakom dödenstravande Global Un Poco och sedan spurta till en säker seger på 1.14,9a/2140 meter.
– Jag hade ju lite förhoppningar efter senaste jobbet, men att det skulle räcka så här långt i dag det trodde jag inte, sade Eriksson i vinnarcirkeln.
– Han är helt underbar den här hästen. Jag har ju varit med från början.
Marcus Lindgrens Prosperous tog hand om andraplatsen utan problem tillsammans med Johnny Takter. 

Forss valde dödens

Mika Forss lämnade ingenting åt slumpen bakom storfavoriten Staro Miami (e. S.J.´s Caviar) när de treåriga stona gjorde upp. Nicklas Westerholms Ali Gallia försvarade ledningen från innerspåret och efter att Mika Forss gått ner i hennes rygg ett par hundra meter synade han dödens med Ari-Pekka Pakkanens Staro Miami. Efter ett inledande varv på 1.16,9 kunde Forss kontrollera loppet från dödens och till slut ledningen då ledaren galopperat. Segertiden blev 1.17,3a/2140 meter.
– Hon är jättefin och jag tror att det fanns lite kvar i dag, sade Forss i vinnarcirkeln.
Segern togs närmast före Dick Robertssons Wingsofcrazinessås med Kevin Oscarsson i sulkyn.

Kvällens vinnare på Mantorptravet
Lopp 1: Hobby de l’Iton (e. Niky) – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
Lopp 2: Tellus Face (e. Joke Face) – Lutfi Kolgjini
Lopp 3: Person Of Interest (e. Explosive Matter) – Jim Oscarsson
Lopp 4: Garret Mix (e. Lucky Chucky) – Erik Adielsson (Stig H Johansson)
Lopp 5: Victor A.U. (e. Quite Easy U.S.) – Kaj Widell (Torbjörn Jansson)
Lopp 6: Staro Miami (e. S.J.´s Caviar) – Mika Forss (Ari-Pekka Pakkanen)
Lopp 7: U.B.Cool (e. Revenue) – Åke Lindblom
Lopp 8: Mily (e. Perhaps Love) – Christoffer Eriksson (Peter Untersteiner)
Lopp 9: The Bucket List F. (e. Raja Mirchi) – Tobias O Eriksson (Helena Burman)

Lira nästa gång: Neelix såg fin ut för dagen, men tappade mycket innan startbilen släppte fältet i det sista loppet. Upphämtningen var klart positiv trots att krafterna tröt till slut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.