Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Support Justice

Foto: ALN
Support Justice hade lekstuga på Jarlsberg under lördagen. Foto: ALN

Under lördagen var en av Norges största stjärntravare ute på Jarlsberg - Support Justice. Inte helt oväntat blev det uppvisning.

Publicerad:

Blott sju hästar ville möta Support Justice på Jarlsberg under lördagen, där sexåringen som väntat skulle bli svårslagen.

Efter att ha kört sig till ledningen och öppnat första 500 meterna på 1.09,4 tilläts Geir Vegard Gundersen att dra ner på tempot till 1.12,9 första kilometern.

Via 1.09,2 sista halvvarvet var sedan Support Justice i en klass för sig och vann mycket lätt på 1.12,6a/2.100 meter utan att behöva förta sig. Triumfen var värd 70.000 norska kronor.

Efter lördagens seger verkar det nu som att den svenska publiken får se Support Justice närmast.
– Vi har en möjlighet att gå ut i Årjäng redan till nästa helg. Annars startar eventuellt Support Justice på Axevalla veckan efter det, sade Geir Vegard Gundersen.

Strålande Lome Brage

Delar av den norska kallblodseliten gjorde också upp under lördagen på Jarlsberg då Lome Brage och Tekno Odin drabbade samman.

Från innerspår tog Lome Brage enkelt hand om ledningen, medan Tekno Odin placerades i andra ytter från bricka åtta.

Efter 1.21,7 första 500 meterna och 1.24,4 första varvet, skulle det bli alldeles för tufft för Tekno Odin att rå på Lome Brage, som vann med flera längder före Tekno Odin på 1.22,2a/2.100 meter.
– Hästen vann väldigt lätt och det var full kontroll, sade körande Per Oleg Midtfjeld efter triumfen som var värd 70.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.