Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Utan tvekan en V75-häst"

Foto: ALN
André Eklundh har dubbla chanser i Kalmar. Foto: ALN

André Eklundh har har med sig två hästar till Kalmars V64-tävlingar och låter lite extra uppåt på en dessa.

Publicerad:

Det var ingen spelare med sex rätt på V64 i Östersund igår, vilket innebär att dagens sexrättspott är kryddad med 3.517.698 kronor. Jägersrotränaren André Eklundh kan ha en (eller två) vinnare i jakten på full pott.

Först ut av hans hästar är Montana Crown (V64-4), som återkommer efter uppehåll.
- Thomas Uhrberg var nöjd med hästen i kvalloppet. Han är bra, men lite ostabil och vi har hittat några grejor på honom. Vi hoppas att Montana Crown ska fungera. För det känns som en riktigt bra travare, utan tvekan en V75-häst, men det gäller att femåringen får upp självförtroendet och blir mer stabil. Skulle Montana Crown vara i ordning har han lite segerchans. Det blir samma balans som i kvaloppet.

Preston Savage (V64-5) gör årets sjunde start och närmar sig första årssegern.
- Hästen har gjort flera jättebra insatser på sistone. Senast körde jag lite passivt och han fick för långt fram, men hästen avslutade bra och var nära andrapriset. Preston Savage har knappform med andra ord och det känns som ett jämnt lopp. Utan strul tror jag på god segerchans. På nytt kommer hästen att tävla barfota runt om, säger Eklundh.  
 

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

Läs också

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.