Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Utestängs även i Norge?

Foto: P&R/TR Bild
Foto: P&R/TR Bild

Det är inte bara i Sverige som lotteriadrivningarna har uppmärksammats stort. Även i Norge debatteras ämnet flitigt.

Publicerad:

Och förstås inte mindre sedan Halmstadstravet beslutat sig för att utestänga fyra italienska kuskar efter drivningarna i Neapel.
– Det är otroligt viktigt att Italien tar tag i det här. Min inställning har varit att det finns anledning att se över huruvida vi kan genomföra en aktion mot de här fyra kuskarna gällande inbjudningslopp i Norge, säger det norska travförbundets generalsekreterare Svein Morten Buer.
– Bilderna från lotteriadagen var fruktansvärda. Men jag vill diskutera frågan på UET-mötet som vi har i Berlin under torsdagen, innan det fattas något beslut.

Buer drar sedan paralleller till när samma debatt fördes om drivningar på andra sidan Atlanten.
– Vi inom de nordiska länderna gjorde en stor sak gällande drivningarna i The Hambletonian vid förra världskonferensen och USA tillsammans med Kanada gjorde faktiskt tilltag som lett till ändringar, vilket är positivt. Därför blir det väldigt galet, när UET och Europa visar oss från den här sidan.

När det kommer till Halmstadtravets initiativ vill egentligen Svein Morten Buer inte uttala sig. Han känner inte att han är ordentligt uppdaterad.
– Det jag kan säga är att vi i Norge valt att tolka förpliktelsen gentemot UET-avtalet på sådant sätt att vi enbart har möjlighet att porta kuskar från inbjudningslopp. Att gärningar ska bestraffas i det land där de begåtts utifrån det landets reglemente och att straffet sedan gäller i hela UET, säger Buer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.