Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Utklassning i Italienska derbyt

Foto: HANOLD/ALN
Pietro Gubellini. Foto: HANOLD/ALN

Söndagens höjdpunkt i Rom var Derby Italiano del Trotto (€770.000). Det slutade med total utklassning från en överlägsen Unicka som kördes av Pietro Gubellino.

Publicerad:

Unicka (e. Love You) med körsven Pietro Gubellino stod för en totalkross i det 89:e Italienska Derbyt som avgjordes under söndagskvällen. Loppet kördes över distansen 2.100 meter autostart. Efter att ha tagit över ledningen i mitten på loppet från Unicorno S.L.M (e. Love You) och Jorma Kontio kunde ingen komma i närheten av Unicka. På sista borte långsidan seglade ekipaget ifrån konkurrenterna och på upploppet var det flera längder ner. Vid målgången höjde Pietro Gubellino armen i luften och den majestätiska uppvisningen var ett faktum. Segern var värd hela 322.000 euro och tiden skrevs till 1.12,2a/2.100 meter. Jorma Kontio och Unicorno S.L.M var länge med i loppet, men orkade inte hålla till pallplats. Tvåa blev Usque DL (e. Equinox Bi) med Vincenzo Luongo och andraplatsen värd 154.000 euro. Tredjeplatsen, som var värd 84.000 euro, tog Uma Francis (e. Exploit Caf) med Enrico Bellei i sulkyn. Loppet kan du se här

Ett av de andra storloppen i Rom under söndagen var Gran Premio Gaetano Turilli (€187.000). Där segrade hästen Tesoro Degli Dei (e. Igor Font) tillsammans med Piscuoglio Vincenzo Dell'Annunziata i sulkyn. Klockan stannade på 1.12,1a/2.100 meter och segern var värd 78.200 euro. Det var hårt i mål, men Radiofreccia Fi (e. Ganymede) fick se sig besegrad och slutade tvåa. Pascia Lest (e. Varenne) travade i mål som trea. Här kan du se loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.