Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Utmanare testar utan bakskor

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

Om banan passar så kommer Galactica att gå barfota bak för tredje gången i karriären. Lars-Åke Söderholms styrning är redo för att jaga en finalplats.

Publicerad:

Galactica (e. Super Photo Kosmos) startar från spår sex i V64-2 tillika uttagningsloppet till Stochampionatet. I vanlig ordning sitter Lars-Åke Söderholm i sulkyn när Malin Bergströms sto ska tälva.

– Vi har väl fått ett hyggligt spår ändå. Om det klaffar med positionerna så tror jag att vi är med och gör upp om en finalplats, säger Söderholm. 
Till kvällen start är det positiva rapporter från tränaren och om banan tillåter planerar man att plocka av bakskorna till kvällens start. 
– Hon gick bra utan bakskor i Breeders Crown-finalen förra året, men när vi testade tidigare i år så blev det inte så bra. Om banan inte är för lös så provar vi igen i alla fall. 
Galactica har provat den längre distansen vid ett tillfälle. Den gången blev det ett tufft upplägg i dödens och hästen lyckades inte placera sig i ett lopp som vanns av Say That Again och Björn Goop. 
– Det var något som satte ner henne den dagen. Det i kombination med att jag fick köra henne i botten för att komma fram till dödens gjorde att det blev som det blev. Jag tror att hon går med i alla sällskap och avslutar bra oavsett distans. 
Är det optimala upplägget en rygg resa så långt fram i andraspår som möjligt?
– Ja, det är väl det bästa scenariot. Men man får köra loppet med öppna ögon och se vad de andra gör också. 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.