Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-aktuell tränare anmäld för vanvård

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Blås Undan med Jan-Olov Åberg vid segern i Svensk Travsports Guldtäcke tidigare i år. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Den framgångsrike travamatören Bror Grönlund har två hästar med i V75 på Gävle.
Nu har han anmälts till Länsstyrelsen för vanvård  av sina hästar.
– Det är rent förtal, säger Bror Grönlund till Travronden.

Publicerad:

Östersundsamatören Bror Grönlund har haft ett fantastiskt år med sina kallblod Blås Undan och Trippa undan. Hästarna har sprungit in nästan en miljon under 2017.

Men enligt en anonym anmälan till Länsstyrelsen så är de båda hästarna vanvårdade.

Så här står det i anmälan:

"Anmälaren har genom rykten hört att Bror Grönlund har två hästar på travet som går ute i hage dygnet runt (finns inget skydd). De kastas åt foder på beckan. Hästarnas tävlas varje vecka för Bror Grönlund orkar inte träna hästarna så därför får de tävla mycket i stället."

– Någon har anmält mig på ett rykte och vågar inte stå med namn på anmälan. Det känns nästan lite löjligt. På sommaren är hästarna ute dygnet runt men nu på vintern tar jag in dem vid fyratiden på eftermiddagen och de få gå ut åtta på morgonen. De är inne nästan för mycket, säger Bror Grönlund.

"Känner mig rätt arg"

Även de andra punkterna i anmälan är han oförstående till.

– Att lägga hö på backen är ju någonting man får göra. Men sanningen är också den att jag har byggt en en ensilagelåda. När det gäller att träna hästarna så tror jag de flesta förstår att man inte kan hävda sig i elitserien om man inte är tränad. Hur ofta jag tränar och hur ofta jag startar hästarna tycker jag inte någon har att göra med, säger Grönlund.

Har känns det att få en anmälan emot sig?

– Jag känner mig rätt arg när det handlar om en anonym anmälan från någon som hört ett rykte. Jag tycker att det känns som ett förtal. Jag kan ju bara gissa att det handlar om avundsjuka. Någon kanske tycker att det har gått lite för bra för mig.

På lördag startar dina båda hästar. Hur ser du på deras chanser?

– Det är ett intressant lopp och jag tror både Blås Undan och Trippa Undan kan vara långt framme. Månprinsen har ju fått ett riktigt jobbigt utgångsläge så det kan bli svårt för honom att vinna. Jag tror nog att Odin Tabac vinner loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.