Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten

Senaste nytt inför V75. Bollnäs står som värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som idag är kl 16.20.

Publicerad:
Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start på V75.
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(16:05) Robert Bergh låter väldigt nöjd med duon Beau Mac (V75-3) och Aghinetti (V75-7), som båda ska tävla barfota runt om idag.
- Aghinetti har jag testat barfota en gång på Vincennes och kändes fantastisk då, men galopperade tyvärr på grund av att han hade bakspår då. Det ska därför bli intressant att testa den balansen idag.
- Beau Mec ska gå med halvstängt huvudlag idag, vilket han hade en gång i Umeå ifjol och då nästan skentravade han efter galopp, så det ska bli kul att se vad han kan göra idag. Han känns i alla fall väldigt fin.
 
(15:59) - Jag försöker köra så länge lampan lyser, säger Ove A Lindqvist om Kvickers Kaxe (V75-4).
 
(15:51) 7 Nikita Broline (V75-2) kändes mer vild än tam i värmningen och jag hoppas det är positivt. Vi har spår lite väl långt ut bakom vingen idag, men det är bara hoppas att det löser sig under vägen ändå, säger Micael Melander.
 
(15:49) 1 Ajlexes Cubano (V75-1) har höjt sig markant det senaste halvåret och haft en utvecklingskurva som man inte trodde fanns. Han är inte jättestartsnabb från start, men kan öppna hyggligt och jag känner banan bra, så för att komma förbi oss första biten så måste de vara riktigt snabba, säger Tomas Pettersson.
 
(15:32) - 4 Order To Fly (V75-7) sattes ner av två anledningar senast. Först hade han rest dåligt och sedan blev det även alldeles för tufft kört för honom, så jag tycker faktiskt att han höll klart bra med tanke på det. Idag har resan gått väldigt bra och allting ser fint ut. Distansen klarar han och vi har vettigt spår idag, så slipper vi göra för mycket jobb själva så ska han kunna vara med och slåss om segern. Han trivs inte med tuffa upplägg, så vi kör lite på chans och hoppas på klaff, säger Per Lennartsson om Order To Fly, som idag ska tävla barfota runt om.
 
(15:32) - 9 Nimbus C.D. (V75-3) känns fin och ska med på kupongen, men med tanke på bakspåret och tufft motstånd så tycker jag inte att det är någon spik, säger Stefan Hultman efter värmningen med Nimbus C.D.
 
(14:59) 1 Ajlexes Daylight (V75-1) är anmäld barfota runt om och ska kanske tävla med norskt huvudlag istället för helstängt. Det har varit snack i veckan om att han kanske ska tävla i vanlig vagn istället för jänkarvagn, men Tomas Pettersson har i alla fall varit ute och värmt hästen i jänkarvagn och allting såg bra ut då.
 
(14:00) 2 Verbal Kint (V75-1) ska tävla barfota runt om.
 
(14:00) – 5 Ponce de Leon (V75-5) har imponerat vid segrarna och jag ser honom gärna i ledningen den här gången. Det här är min bästa segerchans i omgången, säger Jörgen Westholm.
 
(14:00) 3 Zenit Brick (V75-7) ska tävla barfota runt om och får Björn Goop i sulkyn för första gången.

V75-1

1 Ajlexes Daylight är anmäld barfota runt om, ska kanske tävla med norskt huvudlag istället för helstängt. Det har varit snack i veckan om att han kanske ska tävla i vanlig vagn istället för jänkarvagn, men Tomas Pettersson har i alla fall varit ute och värmt hästen i jänkarvagn och allting såg bra ut då.
- Ajlexes Cubano har höjt sig markant det senaste halvåret och haft en utvecklingskurva som man inte trodde fanns. Han är inte jättestartsnabb från start, men kan öppna hyggligt och jag känner banan bra, så för att komma förbi oss första biten så måste de vara riktigt snabba, säger Tomas Pettersson.
2 Verbal Kint ska tävla barfota runt om.
 
3 P.J.Winner ska eventuellt tävla barfota runt om.
 
5 Gin T.Deluxe ska eventuellt tävla med bakskor. Så har hästen tävlat åtta gånger tidigare och vunnit två gånger.
 
7 Caddie Hit jagar första V75-segern i åttonde försöket och är rätt klar favorit. Mattias Djuse har även 11 Emil Tuffing, som ska tävla barfota runt om idag, i samma lopp.
– De är ganska jämngoda, men fördel Caddie Hit tack vare läget. Caddie Hit har varit krånglig någon gång från springspår, men sköter han sig är han snabb ut. Jag tycker att han ska kunna vara med långt framme. Emil Tuffing är säkert vassare med tätare starter och duger i klassen bara det löser sig, säger Djuse.

V75-2

1 Village Surprise ska tävla med skor runt om.
 
3 I Am Unique är dagens klart största favorit. 
– Hon fick fyra lätta intervaller i sanden i veckan och kändes faktiskt mer peppad än tidigare. Hästen är kvick ut och mycket r vunnet om hon skulle komma till ledningen. Jag tror på bra segerchans, säger tränaren Peter G Norman.
 
6 Sonata Ås lättas fram (barfota) för första gången.
 
7 Nikita Broline ska tävla barfota runt om. Så gick hon när hon vann V75-lopp på Hagmyren i juli.
- Nikita Broline kändes mer vild än tam i värmningen och jag hoppas det är positivt. Vi har spår lite väl långt ut bakom vingen idag, men det är bara hoppas att det löser sig under vägen ändå, säger Micael Melander.
 
9 Miss Elaza ska tävla med skor runt om för första gången på länge. Hon ska även gå med helstängt huvudlag istället för halvstängt dito.
 
12 Suntory Royal ska tävla barfota runt om.

V75-3

2 Royal Fighter är anmäld med skor runt om.
 
3 Beau Mec ska tävla med halvstängt huvudlag.
 
5 Friction ska gå med skor bak.
 
6 Air Frame ska gå barfota runt om.
 
7 Cool Keeper är anmäld med skor runt om.
 
Favoriten 9 Nimbus C.D. radar upp segrarna och gör nu debut i gulddivisionen. Hästen har tagit elva av tolv segrar från spets, men får nu anfalla bakifrån. 
– Han har tagit så många spetssegrar tack vare sin kusliga startsnabbhet. Hästen är väldigt effektiv där och är nog ingen dödenshäst. Örjan får köra som han känner för, men personligen tycker jag att ett lopp i ryggar vore det bästa. Jag kanske är ”bakrädd”, men tycker att han möter några riktigt bra hästar och han är lite väl stor favorit, säger Stefan Hultman.

V75-4

2 Sonett Mobac ska eventuellt tävla med lättare skor än senast. 
 
3 Pliggfaksen ska eventuellt springa helt skolös.
 
- Jag försöker köra så länge lampan lyser, säger Ove A Lindqvist om 4 Kvickers Kaxe.
 
9 Qvarting ska tävla barfota runt om.
 
10 Mino är klart mest streckad i kallblodsloppet. 
– Han är nyskodd till skillnad mot senast och då brukar han vara som bäst. Körspö är ett plus och han bör ses med god segerchans, men man ska inte underskatta Kvickers Kaxe och Gandolf, säger Hovel Helmen.
 
12 Eldvin får eventuellt urryckare på sig för första gången.

V75-5

1 Aberfeldy ska tävla med kortare käk än senast för att få travet att flyta bättre.
 
2 M.T.Joinville fick ta det lite lugnt efter förra insatsen, men har känts bra i intervallträningen inför det här. M.T.Joinville måste med på kupongen med tanke på vad han visade senast, säger Susanne Richter.
 
3 Voulez Vous ska tävla med skor bak.
 
4 Sugar Daddy fungerade i inte jänkarvagn senast och får nu vanlig vagn bakom sig.
 
5 Ponce de Leon har imponerat vid segrarna och jag ser honom gärna i ledningen den här gången. Det här är min bästa segerchans i omgången, säger Jörgen Westholm.

V75-6

4 Mind Your Face ska tävla med skor.
– Jag tycker att han fått det bästa spåret för hans del och nya kuskar gillar han. Det kan bli norskt huvudlag istället för can't see back som han haft på sistone. Det går att köra rejält på honom från start och uppgiften ser spännande ut, säger Lars Friberg.
 
- 5 Venkatesh trodde jag skulle bli en bra stayer när vi började tävla, men jag hade fel. Hästen tål inte att ligga på i så långa loppoch att testa kort distans ska därför bli spännande, säger Stefan Hultman. 
 
6 Time Machine springer med bakskor idag.
 
7 Coldtown har fått lopp i kroppen och körs av Björn Goop för första gången.
 
9 Shadow Woodland ska tävla barfota bak.

V75-7

2 Askö Q. tror de flesta spelarna ska leda det här långloppet runt om.
– Hästen hade låg puls efter segern senast. Han möter flera bra här, men jag hoppas att han kommer till täten och 2.640 meter gillar han, säger Jevgeni Ivanov.
 
3 Zenit Brick ska tävla barfota runt om och får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 
4 Order To Fly ska tävla barfota runt om.
- Order To Fly sattes ner av två anledningar senast. Först hade han rest dåligt och sedan blev det även alldeles för tufft kört för honom, så jag tycker faktiskt att han höll klart bra med tanke på det. Idag har resan gått väldigt bra och allting ser fint ut. Distansen klarar han och vi har vettigt spår idag, så slipper vi göra för mycket jobb själva så ska han kunna vara med och slåss om segern. Han trivs inte med tuffa upplägg, så vi kör lite på chans och hoppas på klaff, säger Per Lennartsson.
 
7 Funny Tornado ska tävla barfota runt om för första gången.
 
8 Aghinetti får eventuellt urryckare på sig för första gången. Han ska också tävla barfota runt om.
 
11 Usain Swing vann på V75 barfota runt om senast, men nu blir det skor runt om.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.