Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten

Senaste nytt inför V75. Jägersro står värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är som vanligt på plats och följer när travsportens elitserie är på plats. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som idag är 16:20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framförallt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start på V75 som är 16.20.

Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.

För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(16.12) 6 Digger Lord (V75-2) testades lite från start och det bet rätt bra. Allt väl i värmningen.
2 Harry Haythrow (V75-3) fin i värmningen.
 
(16.05) ”Lite oinspirerad, men det är en löphäst så jag är inte orolig. Om man tar med ett par stycken ska man ta med Rambo Razz (V75-2) ", sa Roger Malmqvist efter värmningen.
 
(16.05) ”Bra tryck i honom, jag var nöjd och det var kanske lite bättre än vanligt”, säger Thomas Uhrberg om Radiation i V75-2. 
 
(16.05) Skor runt om på Ola Montana i V75-2.
 

V75-1

Veijo Heiskanen jättenöjd med 1 Lover Face (V75-1) i uppvärmningen.
– Det känns som att 1 Lover Face är nära toppformen nu. Han är snabb från start, men skulle det bli så att vi inte får ledning så kommer jag gå ut och köra offensivt, han brukar inte vara den som behöver slicka sarger när han är i form, sa Veijo Heiskanen igår. 
Så här säger Veijo Heiskanen om Lover Face idag:
"Jag har en bra känsla med Lover Face idag. Han är rätt snabb ut och jag tror och hoppas att han ska kunna hålla ledningen. Lover Face har jag bäst segerfeeling för av mina två styrningar på V75. ”
 
2 Bergshults Leffe ska tävla barfota fram.
 
3 Pedro Bi ska gå barfota runt om. Senast gick han med skor bak, men innan det har han tävlat barfota runt om i princip varje gång.
 
5 Djali Boko ska gå utan käkrem för att vara så "lös och ledig" som möjligt i volten. Trots det bedömer tränaren Per Nordström chansen till att gå felfri till 50 procent.
 
- 7 Bear Dancer tror jag att jag kan ta spets med, men det kan ändå bli svårt att slå Lover Face, säger Björn Goop.
 
4 Zinedine Bob (V75-1) ska tävla med jänkarvagn, men värmdes i vanlig.

Bear Dance känns som han ska. Väldigt startsnabb, men vi får se hur Björn prickar. Det vore ju kul om vi kom till spets", Ulf Stenströmer om 7 Bear Dancer i V75-1.
 
”Han känns bra, men man vet aldrig vad man har i honom”, Reijo Liljendahl om 3 Pedro Bi (V75-1).
 
4 Zinedine Bob (V75-1) joggade 1.26/500 meter i normal stil. ”Han är rätt snabb ut”, sade Johan Untersteiner.
 
”Lugn, samlad och fin. Ett klart plus, men spåret är inte bra”, Per Nordström om 5 Djali Boko i V75-1.
 
V75-2
1 Ola Montana ska gå med skor runt om eftersom tränaren Tomas Malmqvist inte tycker barfotakörningen givit någon effekt. Hästen har inte startat på nästan två månader, men ahr varit fin i provlopp efter 1.14,5/1.600 inför det här.
 
ATG Live:s värmningsöga Eskil Hellberg sätter stort plus på 1 Ola Montana i värmningen (1.14/300 meter). Eskil har även sett For Pleasure As och det var som vanligt, elegant.
 
2 Ciceron Silas är inte helt att lita på i voltstart och någon snabb start lär det knappast bli, men för att öka chansen till felfri avgång kommer han tävla med "långsamhuvudlag" , utan käkrem och vanlig vagn.
 
3 Rambo Razz ska tävla barfota bak och eventuellt i jänkarvagn för första gången.

”Lite oinspirerad, men det är en löphäst så jag är inte orolig. Om man tar med ett par stycken ska man ta med Rambo Razz (V75-2) ", sa Roger Malmqvist efter värmningen.
 
”Bra tryck i honom, jag var nöjd och det var kanske lite bättre än vanligt”, säger Thomas Uhrberg om Radiation i V75-2.
 
6 Digger Lord ska lättas i balansen fram.
- Digger Lord har ett intressant läge och kan öppna riktigt bra, säger Ville Karhulahti hos Stig H Johansson.
 
10 Radiation gick med norskt huvudlag senast, men nu blir det ett helstängt.
 
11 Staro Ivy League ska eventuellt gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången.

V75-3

4 Rod Stewart körs av Erik Adielsson för första gången. Senast var han ute i Jubileumspokalen och galopperade då på grund av att han trampade uppi framförvarande vagn i en hastig tempominskning.
 
- 6 Tumble Dust har gått bra på just Jägersro tidigare och jag tycker han är en av de som ska vara med och slåss om segern, säger Björn Goop. Tumble Dust har tävlat barfota runt om på sistone, men är idag anmäld med bakskor.
 
10 Friction ska eventuellt tävla med helstängt huvudlag, vilket åtinstone tidigare i karriären haft en ganska stor effekt på honom.
 
11 Lord Capar gick barfota senast, men ska gå med skor nu igen.
 
12 Quick Fix ska tävla med skor.

V75-4

1 Sassafras ska tävla barfota runt om för första gången.
 
- 2 Global Ride gjorde ett kanonlopp senast och var nära att hinna fram till seger. Hon är snabb ut och har passande läge. Mads Nielsen känner hästen väl och jag tycker hon borde duga fint i klassen, säger Tomas Malmqvist.
 
5 Daisy Boko ska gå med "can't see back-huvudlag" för första gången.
 
7 Vacation Silvio skulle eventuellt tävla barfota runt om enligt tränaren, men det är anmält barfota fram.
 
9 Sheer Bliss ska tävla barfota runt om.
 
11 Beverly Boulevard ska tävla med norskt huvudlag för första gången i nuvarande regi.

V75-5

1 Hearbreaker V.S. ska, enligt tränaren, vara väldigt gynnad av att tävla i Sverige där kuskarna får använda sig av körspö.
 
- 5 Panoramic håller jag som väldigt bra för klassen och normalt sett duger han gott här. Vi har mixtrat en del med balansen på honom tidigare, men Örjan Kihlström var nöjd senast så vi fortsätter med samma igen, säger Stefan Melander.
 
8 Apollonio ska, precis som i debuten för Veijo Heiskanen näst senast, tävla barfota runt om och med jänkarvagn.
- Apollonia är en stor, rejäl märr som behövt tid på sig, men nu är hon på rätt väg och känns starkare. Hon är bra i ordning och distansen är en fördel, så med klaff borde vi kunna vara med där framme, sa Veijo Heiskanen i veckan. 

Så här säger han idag:
”Apollonia tar spets om hon vill, men hon skulle kunna bli väl ambitiös och då kan det gå 1.11 första varvet. A-planen är att ta det lugnt med henne, men det kan bli så att hon bara drar iväg själv.”
 
11 Ritzo ska tävla med skor runt om, men lättas ändå till aluminium fram.

V75-6

2 Stay Alert ska tävla med helstängt huvudlag.
 
- 3 Jarl Af Solnäs har fått bra läge och är klart bäst i ledning, så Ulf Ohlsson får testa att vara offensiv från start, säger Peter Untersteiner.
 
1 Quantanamera är anmäld barfota fram och så har stoet aldrig tävlat innan.
 
7 Buzz Mearas ska eventuellt gå med norskt huvudlag. Sedan är det bestämt att hästen ska tävla barfota runt om, precis som han gjorde senast.
 
9 Mc Steamy ska, precis som vi dden imponerande segern näst senast, tävla med skor, jänkarvagn och helstängt huvudlag. Senast när det var voltstart så gick han med vanlig vagn och öppet huvudlag.
 
11 Ski To The Max (V75-6) skulle tävla barfota runt om, men är anmäld med skor runt om.

V75-7

2 Fidelity Rhythm vann det Holländks Derbyt från dödens i sin senaste start.
 
4 Mister J.P. vann comebacken efter nio månaders frånvaro senast.
- Mister J.P. känns fin i träningen och givetvis är det en bra chans, men vi siktar på lite större lopp framöver och han ska inte vara helt på topp redan nu, så med tanke på det tycker jag nog inte att han är någon spik, säger Björn Goop.
 
7 Sucre skulle tävla barfota bak, men är anmäld barfota fram och med skor bak. Så har aldrig hästen tävvlat tidigare.
 
8 Tyrell As vann debuten för Björn Goop senast och ska nu köras av Örjan Kihlström för första gången.
 
10 R.G.'s Thundervolt vann comebacken från ledning senast och ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Nu blir det dessutom helstängt huvudlag istället för öppet som han gick med senast.
 
12 Tobacco tävlade barfota runt om för första gången senast och det såg ut att ha god effekt, men det strulade under vägen då och han fick aldrig chansen till slut.
 
FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.