Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten

Senaste nytt inför V75. Bergsåker står värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är som vanligt på plats och följer när travsportens elitserie är på plats. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som idag är 16:20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framförallt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start på V75 som är 16.20.
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.

För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt:

(15.55) – Order To Fly kändes fin och smidig som vanligt och det var inga konstigheter i värmningen. Hästen var svettig när han gick av transporten och hade betett sig lite ovanligt på resan, men av värmningen att döma kunde jag inte känna något ovanligt, säger Per Lennartsson.

(15.55) – 11 Regent Zet (V75-1) kändes bra i värmningen, lugn och fin. Det är positiva tongångar om hästen från tränaren, men från spår elva över kort distans är det alltid svårt på V75, säger Björn Goop.

(15.45) – 11 Order To Fly (V75-2) har inte rest något bra hit, det var struligt de första 1,5-2 timmarna och det är lite oroväckande. Hästen har ätit, druckit och kissat här på Bergsåker så nu är det lugnt, men man är alltid lite orolig när det strular på vägen, säger hästens skötare Linda Nyman.

(15.30) – 3 Creatine (V75-7) är jag förväntsfull med och samtidigt lite spänd på att se hur det norska huvudlaget ska fungera på honom. Det blir norskt idag för att hästen ska hålla sig lite lugnare första varvet, annars löper han bäst med stängt, men då rusar han för mycket. Jag har bra känsla, säger Johnny Takter.

(15.25) – 2 Juno F. (V75-1) kändes fin i värmningen. Det är ett jämnt lopp och jag tror på bra chans oavsett om det blir ledning eller inte, säger Sandra Eriksson.

(15.20) – 6 Månprinsen A.M. (V75-3) är allt väl med. Jag körde lätta intervaller med honom igår och han kändes jättefin. Jag tror på bra segerchans som vanligt med honom, säger Gunnar Melander.


V75-1
1 Ave Maria:

– Ave Maria är väldigt snabb ut och jag tror vi håller ledningen även om jag inte kan alla konkurrenter riktigt. Om vi tar spets siktar jag på att köra där. Jag tycker hon ska ha chans och den här gången vill jag inte sitta fast, säger Henrik Svensson.
2 Juno F. ska gå barfota bak. Hästen har vunnit två av sex starter med den balansen­­. Stoet ska utrustas med norskt huvudlag för andra gången i Petter Lundbergs regi, vid första tillfället slutade Juno trea i klass II.
– 2 Juno F. kändes fin i värmningen. Det är ett jämnt lopp och jag tror på bra chans oavsett om det blir ledning eller inte, säger Sandra Eriksson.
3 Tarragona Ås var för het från start med helstängt huvudlag senast och nu blir det norskt dito.
4 P.J.Winner ska gå med bakskor. Hästen har vunnit ett av tre lopp när han tävlat barfota fram.
6 Exceed'Em:
– Tanken är att Exceed'Em ska vara ännu vassare idag än senast. Jag är jätteosäker på hur han kan öppna från springspår, men eftersom han är så snabb bakom bilen borde han hinna få upp farten från springspår, säger Jennifer Tillman.
– 7 Pastor Dee imponerade på mig senast så jag tycker han ska vara med där framme, säger Kenneth Haugstad. Hästen är anmäld barfota runt om och så har hästen inte tävlat tidigare.
8 Mr Right ska eventuellt ha norskt huvudlag.
9 Digital Archive ska tävla utan framskor.
– Han har fått ett lopp efter vila och normalt står han sig bra i ett sådant här lopp även om det är fler hästar som har bättre utgångslägen än honom, säger Robert Bergh.
10 Debra Boko har underpresterat i några starter, men hon ser bra ut i träning och jag hoppas hon gör ett bättre lopp idag, säger Robert Bergh.
11 Regent Zet kändes bra i värmningen, lugn och fin. Det är positiva tongångar om hästen från tränaren, men från spår elva över kort distans är det alltid svårt på V75, säger Björn Goop.


V75-2
1 Funny Tornado
måste gå med skor runt om då framhovarna slets senast.
2 Re Doc gjorde bra lopp senast även om han inte var på topp aktionsmässigt. Jag hoppas han är lite bättre idag och då kan han vara med i främre träffen. Jag tycker inte 2140 meter är någon nackdel bara han inte blir för het, säger Robert Bergh.
– 3 Liberty Face är det mera plus på än på Dollar Boko i samma lopp, säger Per Linderoth.
6 Gigant Proud var lugn och fin i värmningen och kändes bra, säger Björn Goop.
7 Dollar Boko går barfota runt om till skillnad från senast. Dessutom blir det jänkarvagn för första gången i år.
8 Aghinetti ska tävla barfota runt om.
– Aghinetti är en bra häst som jag tror kommer prestera bra idag. Han är en av flera i loppet som kan vinna, säger Robert Bergh.
10 Usain Swing går barfota runt om. På den balansen har han fem pallplaceringar, varav en seger, på åtta starter. nDet kan även bli jänkarvagn för första gången.
11 Order To Fly ska tävla med halvstängt huvudlag idag istället för norskt som senast.
– 11 Order To Fly har inte rest något bra hit, det var struligt de första 1,5-2 timmarna och det är lite oroväckande. Hästen har ätit, druckit och kissat här på Bergsåker så nu är det lugnt, men man är alltid lite orolig när det strular på vägen, säger hästens skötare Linda Nyman.
– Order To Fly kändes fin och smidig som vanligt och det var inga konstigheter i värmningen. Hästen var svettig när han gick av transporten och hade betett sig lite ovanligt på resan, men av värmningen att döma kunde jag inte känna något ovanligt, säger Per Lennartsson.
12 Rutger Gigant blir det eventuellt norskt huvudlag på idag.


V75-3
3 Myllarfaks
är anmäld att tävla barfota bak idag.
6 Månprinsen A.M. är allt väl med. Jag körde lätta intervaller med honom igår och han kändes jättefin. Jag tror på bra segerchans som vanligt med honom, säger Gunnar Melander.
11 Mel Odin kommer att tävla barfota runt om. Vid 15 tillfällen har hästen gått med den balansen, vilket gett tre vinster och sju andrapris.

V75-4
5 Nikita Broline tävlar med skor runt om.
6 Bethel Hanover har övernattat hur bra som helst berättade Linus Svensson på stallbacken.
– 7 Livacious Lindy har övernattat och druckit lite dåligt, men jag är inte så orolig över det ändå, säger Per K Erikson.
8 Miss Elaza ska tävla barfota runt om.
– Hon är en luring och garderar man loppet ska hon med. Hon ser fantastisk fin ut, har varit behandlad efter senast och jobbar jättefint. Det blev också kanonsmygläge, säger Per Linderoth.
9 Fonzan Sund blev för pigg med hel­stängt huvudlag senast och ska därför återgå till öppet nu. Dessutom blir det skor runt om.
10 Unique Julia ska tävla i en annan vagn idag.
12 Dernier Viking har övernattat bra och enda ändringen till idag blir att hon ska tävla i vanlig vagn istället för jänkarvagn som senast.
13 Stoneisle Lilian ska tävla med bakskor.
14 Air Frame ska tävla med bakskor.
– Hon är kraftigt på gång men, det måste klaffa på vägen om det ska räcka härifrån. Senast satt hon fast i guldlopp med mycket krafter kvar, säger Marcus Schön.

V75-5
2 Neverendingdream
har gått med can’t see back-muffar i sina två senaste starter. Antingen blir det så igen, eller murphy­bländare, vilket bestäms efter värmning.
3 Make It Quick är anmäld barfota runt om.
4 Voulez Vous ska tävla barfota runt om, vilket i så fall blir första gången, möjligt med helstängt huvudlag och eventuellt i jänkarvagn för första gången.
– Får jag ledningen tror jag han vinner loppet, säger Ove A Lindqvist om Voulez Vous.
5 Space Photo ser formstark ut, jag är nöjd med förutsättningarna och det är min bästa V75-chans, säger Robert Bergh.
7 Daddy’s First:
– Detta är en väldigt fint häst som visat bra kapacitet. Jag kommer prova honom barfota i en provstart i värmninnge och slår det väl ut så får han tävla så första gången i lopp. Tidigare har han haft järnskor. Han är lite rullig och det är inte alls säkert att det kommer att fungera, men fungerar det barfota blir det intressant, säger Henrik Svensson.
8 Broadway Laday kanske får tävla barfota runt om, vilket i så fall blir första gången.
9 Alexandra ändrar man eventuellt från can’t see back-muffar till ett helstängt huvud­lag med hål i.
11 Digger Lord kommer tävla med skor runt om som tidigare.
12 Snowman kommer eventuellt tävla med skor runt om, vilket han gjort i fyra starter i rad före senast. Han ska även tävla i vanlig vagn denna gång till skillnad mot jänkarvagn som hästen haft i de tre senaste starterna. Senaste två gångerna Snowman tävlat i vanlig vagn har det bliv­it seger.

V75-6
– 2 Ready For More har väldigt bra segerchans bara han är frisk och kry och inte galopperar, säger Ulf Ohlsson.
3 Raz Mackenzie har tävlat med öppet huvudlag på sistone, men nu blir det halvstängt.
4 Sir Ratzeputz ska tävla barfota runt om.
5 Special Promise ska tävla barfota runt om.
6 Montdore kanske får halvstängt huvudlag på sig, vilket bestäms efter värmningen.
– Montdore och 9 Speed Delicious har båda visat fin form på sistone, är gynnade av distansen och är de första motbuden bakom Ready For More, säger Robert Bergh.
10 Julio de Luxe ska tävla barfota fram och eventuellt i jänkarvagn för första gången.
12 Screen Height ska tävla med bakskor.

V75-7
1 Global Money
ska tävla barfota runt om denna gång, vilket han gjort i fyra starter före senast.
– Global Money tror jag kan vara med riktigt bra från start om han öppnar som i Årjäng. Dessutom går startbilen lite snabbare och säkrare här, fort längre alltså. Det är kanonbra hästar med, men till att börja ska man ha ett bra läget som vi har och det är gynnsamt, säger Robert Bergh.
2 Royal Fighter ska tävla med skor runt om, vilket han inte gjort på sju starter.
– 2 Royal Fighter har allt varit perfekt med på resan och övernattningen. Jennifer Tillman har tjatat till sig ett norskt huvudlag på hästen idag, så det blir likadant som i andra heatet i Åby Stora Pris. Sedan blir det skor som planerat hela veckan, säger Per K Eriksson.
– Royal Fighter älskar ledningen och jag tror han kan svara Creatine, men sedan är det inte ens säkert att vi kan ta oss förbi Global Money. Det är ett jämnt och tufft lopp, men han ska alltid räknas, säger Jennifer Tillman.
3 Creatine är jag förväntsfull med och samtidigt lite spänd på att se hur det norska huvudlaget ska fungera på honom. Det blir norskt idag för att hästen ska hålla sig lite lugnare första varvet, annars löper han bäst med stängt, men då rusar han för mycket. Jag har bra känsla, säger Johnny Takter.
6 El Mago Pellini ska tävla i jänkarvagn istället för vanlig sulky som han haft i de två senaste starterna. Lutfi Kolgjini: – El Mago Pellini körde jag intervalljobb med i tisdags och allt var normalt då. Han gör alltid bra lopp och som jag läser det är han en av få i loppet som är distansgynnad. Glöm de två senaste starterna, då har vi suttit med långnäsa utan lucka och haft sparade krafter. Jag räknar med en bra insats och det blir barfota runt om och jänkarvagn igen.
8 Delicious U.S. är anmäld att tävla barfota runt om. Daniel Redén meddelar att det ändå inte är säkert att det blir skolöst idag. Det handlar inte om att hon inte har hov för det utan det beror på hur banan är då Redén inte vill att hon ska tävla barfota på för hård bana. Balansen kommer bestämmas sent meddelar Redén.
10 Oasis Bi får eventuellt tävla utan käk denna gång.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.