Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten

Åby står värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är som vanligt på plats och följer när travsportens elitserie är på plats. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som i dag är 16:20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framförallt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start på V75, som från och med idag är 16.20.

 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.

För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(16:11) Fabrice Souloys Rue du Bac (V75-1 och V75-5) brukar tävla barfota runt om, men är anmäld med skor i det första heatet (V75-1) idag. I det andra (V75-5) är det dock barfota runt om anmält.
 
(16:06) Nahar (V75-1 och V75-5) tävlade barfota runt om vid guldsegern förra veckan. Idag är han anmäld med skor bak i första heatet (V75-1) och barfota runt om i det andra (V75-5).
 
(16:02) - Mosaiqe Face (V75-1 och V75-5) har nog aldrig känts smidigare och finare än idag, väldigt lugn och fin. Jag var mycket nöjd, säger Lutfi Kolgjini efter värmningen.
 
(15:53) 11 Ed You (V75-7) skulle eventuellt gå emd skor bak idag och var anmäld så från början, men nu är det ändrat till barfota runt om.
 
(15:36) 9 Nadal Broline är nu anmäld barfota runt om. Förra veckan segrade han på imponerande sätt på V75 med både norsken och tussarna oryckt. Då tävlade han med skor bak.
 
(15:26) 11 Topgear (V75-2) rapporteras ha tagit sin första långresa på bra sätt och såg fin ut i värmingen. Han gick då i jänkarvagn och det troliga är att det blir en sådan i lopp för första gången idag.
 
(14:47) Det har i veckan pratats om att Mosaique Face (V75-1 och V75-5) ska tävla med lätta skor, men just nu är han anmäld barfota runt om i båda heaten av Åby Stora Pris. I intervjuer under fredagen sa Lutfi Kolgjini att det skulle bli barfota runt om i första heatet (V75-1) och skor i andra (V75-5).
 
(14:45) - Jag hade "en kilometer" sparat i honom senast, säger Lutfi Kolgjini om 1 El Mago Pellini (V75-7), som idag ska tävla i jänkarvagn.
 
(14:24) - 9 Montana Crown (V75-2) känns så bra som han kan. Jga kommer chansa längs sargen och skulle det lösa sig så är han väldigt speedig och bra för klassen. Vi funderar på jänkarvagn för första gången, men det bestämer jag inte förrän efter värmningen. Det är en rolig outsider och streckar man på ska man ta med honom tycker jag, säger André Eklundh.
 
(14:10) - B.B.Sugarlight (V75-1 och V75-5) är i strålande form och vill bara springa fort för dagen. Senast han kändes så här var inför Olympiatravet och det är så klart väldigt positivt, säger Fredrik Solberg om sin stjärna. B.B.S.Sugarlight ska tävla med goggles för första gången på ett år i V75-5 eftersom han då har bra spetschans.

V75-1

Både 2 Royal Fighter och 3 Mosaique Face är anmälda barfota runt om, trots att det i veckan deklarerats skor bak respektive skor runt om.
- Mosaique Face har nog aldrig känts smidigare och finare än idag, väldigt lugn och fin. Jag var mycket nöjd, säger Lutfi Kolgjini efter värmningen.
 
- 4 B.B.Sugarlight är i strålande form och vill bara springa fort för dagen. Senast han kändes så här var inför Olympiatravet och det är så klart väldigt positivt, säger Fredrik Solberg om sin stjärna.
 
- Läget blev kanon för oss då han inte gillar att vara för långt in på vingen, säger Geir Vegard Gundersen om sjättespåret för 6 Support Justice i det första heatet av Åby Stora Pris.  
 
7 Rue du Bac körs av Örjan Kihlström för första gången. Hästen är anmäld med skor här i det första heatet.
 
8 Nahar är anmäld med skor bak här i det första heatat.

V75-2

Precis som vid V75-segern näst senast så ska 1 M.T.Jordan nu tävla barfota runt om. Han ska även tävla med urryckare för första gången.
 
5 Digital Product körs av Johnny Takter för första gången och ska gå med jänkarvagn, vilket han även gjorde näst senast.
 
9 Montana Crown ska eventuellt gå i jänkarvagn.
- Montana Crown känns så bra som han kan. Jga kommer chansa längs sargen och skulle det lösa sig så är han väldigt speedig och bra för klassen. Vi funderar på jänkarvagn för första gången, men det bestämer jag inte förrän efter värmningen. Det är en rolig outsider och streckar man på ska man ta med honom tycker jag, säger André Eklundh.
 
11 Topgear rapporteras ha tagit sin första långresa på bra sätt och såg fin ut i värmingen. Han gick då i jänkarvagn och det troliga är att det blir en sådan i lopp för första gången idag.

V75-3

1 Rocket Speed har gått med öppet huvudlag i de två senaste starterna, men nu blir det helstängt.
 
6 Funny Tornado ska tävla barfota fram, vilken han gjorde vid V75-segern för tre starter sedan.
 
7 Moondancer går barfota runt om, vilket han bland annat gjorde näst senast när han satt fast med sparade krafter bakom Only One Winner.

V75-4

3 Shadow Woodland fungerade så pass bra med skor bak senast att han går så igen.
 
6 Naglo del' Nord gick med plastade hovar senast, men nu blir det barfota "på riktigt". Han kommer även återgå till norskt huvudlag istället för det helstängt han fick på sig senast när det var kort distans.
 
8 Djali Boko tävlade barfota fram med skor bak senast och det var sagt att det skulle bli barfota runt om idag, men just nu är han anmäld barfota bak och skor fram.
 
9 Zinedine Bob kommer gå med helstängt huvudlag.
 
10 Montdore ska till skillnad från förra veckan nu tävla barfota runt om och med helstängt huvudlag.
 
11 Venkatesh ska tävla i jänkarvagn och med rycktussar.

V75-5

Både 6 Mosaique Face och 7 Royal Fighter är anmälda barfota runt om, trots att det i veckan deklarerats skor bak respektive skor runt om.
- Royal Fighter är en tuffing och två heat är inga problem, säger Per K Eriksson.
Mosaique Face har nog aldrig känts smidigare och finare än idag, väldigt lugn och fin. Jag var mycket nöjd, säger Lutfi Kolgjini efter värmningen.
 
5 B.B.Sugarlight är i strålande form och vill bara springa fort för dagen. Senast han kändes så här var inför Olympiatravet och det är så klart väldigt positivt, säger Fredrik Solberg om sin stjärna. Här i det andra heatet ska han gå med goggles istället för halvstängt.
 
7 Rue du Bac körs av Örjan Kihlström för första gången.

V75-6

3 Pantarei Ans ska tävla barfota runt om, vilket han gjorde även nsät senast när han slutade tvåa bakom Tokio Hotel Hall i Halmstad.
 
4 Ni Talar Bra Latin tog, enligt tränare Petri Puro, långresan och övernattningen i Rättvik ganska dåligt och tappade en del vikt. På grund av det har Puro endast kunnat köra ett tuffare jobb med hästen inför det här och trots att han då kändes normal så vill tränaren sätta ett litet frågetecken för formn.
 
9 Nadal Broline imponerade stort i lördags och vann då med både norsken och tussarna oryckt. Han tävlade då med skor bak, men idag är det anmält barfota runt om.
 
10 Tokio Hotel Hall (V75-6) är anmäld med skor bak. Han har tävlat barfota runt om i de fyra senaste starterna.

V75-7

1 El Mago Pellini ska tävla i jänkarvagn. Han var riktigt bra näst senast och fastnade med allt sparat i ett långlopp senast.
- Jag hade "en kilometer" sparat i honom senast, säger Lutfi Kolgjini om El Mago Pellini.
 
3 Mellby Viking gick i "riktig jänkarvagn" för första gången senast, men nu blir det eventuellt "vanlig vagn" igen.
 
5 On Track Piraten satt fast med mycket sparat i Hugo Åbergs Senast. Nu är distansen mer passande och Torbjörn Jansson kör för första gången.
 
7 For Pleasure As ska gå med skor.
 
8 Quid Pro Quo stävlade barfota runt om senast, men ska nu återigen gå med skor.
 
9 Spring Erom körs av Örjan Kihlström för första gången.
 
11 Ed You ska gå barfota runt om.
 
FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.