Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Bergsåker

Senaste nytt inför V75. Bergsåker står som värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.

Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste Nytt

(16:08) – Jag var inte speciellt nöjd med Quid Pro Quo (V75-3) i värmningen. Han var inte så spänstig som jag ville och han hängde på en töm, säger Svante Båth.
 
(16:05) - 11 Tekno Odin (V75-2) värms bara lugn eftersom han blir hetsig annars, men han har i alla fall känts fin. Det var mäktikgt att sitta bakom honom på banan, säger Jimmy Jonsson i Öystein Tjomslands stall.
 
(15:56)6 Mind Your Face (V75-3) känns jättefin och har övernattat bra. Banan är till hans fördel också. Vi får ladda från början, ibland följer han bilen själv och ibland får man köra på honom, så han är lite ojämn, säger Lars Friberg.
 
(15:53)  4 Stein Daylight (V75-6) har gått framåt med senaste loppet i kroppen och de värsta konkurrenterna har dåliga läget, så jag har lite förhoppningar. Hästen har lärt sig öppna allt bättre och jag testar att köra vad som går från start, säger Leif Witasp.
 
(15:41)  2 Beau Mec (V75-3) öppnade snabbt utan att jag körde max med honom senast, men jag tror ändå att om Quid Pro Quo har en bra dag och man laddar fullt så tar han sig förbi. Det är dock inte helt givet att han tar sig förbi Beacu Mec, men det är i alla fall känslan, säger Erik Adielsson, som kör Quid Pro Quo idag.
 
(14:35) – 1 Unique Julia (V75-1) har fått tuffa lopp varje gång på sistone och jag hoppas hon slipper det idag. Formen är fin och hon har chans om det stämmer lite under vägen. Hon kommer gå med "vanlig vagn" idag för att kunna öppna snabbare, säger Reijo Liljendah.
 
(14:35) - 6 Bolt Boko (V75-1) är snabb ut och det är ju även Erik Adielsson. Jag tror de kan leda länge och jag blir inte förvånad om det håller hela vägen, säger Erik Lindegren.
 
(14:35) - 3 Höwings Star (V75-4) har bra form och jag tror han kan tjäna fina pengar idag. Han går oftast väldigt bra när han får smyga med och om det löser sig så kommer han kunna spurta ner många till slut, säger Robert Dunder.
 
(14:35) - 9 Sir Ratzeputz (V75-6) siktas mot V75-finalerna och jag ska försöka köra snällt lopp idag när vi har bakspår. Det känns som en platschans, säger Jorma Kontio.
 
(14:35) - 10 Caddie Ivory (V75-7) har jag haft en del förväntningar på och hon börjar leva upp till de nu. Om det löser sig och det blir lite överpace kommer hon kounna vara med långt framme, säger Reijo Liljendahl.

V75-1

1 Unique Julia ska gå med vanlig vagn idag.
– Unique Julia har fått tuffa lopp varje gång på sistone och jag hoppas hon slipper det idag. Formen är fin och hon har chans om det stämmer lite under vägen. Hon kommer gå med "vanlig vagn" idag för att kunna öppna snabbare, säger Reijo Liljendah.
 
4 Picasso ska tävla med rycktussar, vilket han senast hade vid andraplatsen på V75 på Axevalla den 19 juli.
 
5 Rocky Reach ska gå med öppet- istället för helstängt huvudlag.
 
- 6 Bolt Boko är snabb ut och det är ju även Erik Adielsson. Jag tror de kan leda länge och jag blir inte förvånad om det håller hela vägen, säger Erik Lindegren.
 
7 Wariner ska tävla med helstängt huvudlag.
 
9 Digital Collection ska tävla barfota runt om, vilket han bland annat gjorde vid segern före bland annat Buzz Mearas näst senast.
 
11 Västerbo Carrera ska tävla med helstängt huvudlag och skor bak. Senast gick han barfota runt om, men innan det har det oftast varit skor runt om.
 
12 Rutger Gigant ska tävla barfota runt om.

V75-2

2 Krageboen ska tävla med helstängt huvudlag.
 
7 Titan Tabac mötte hästarna på 40 meters tillägg i bilstart senast, vilket innebär att han den här gången står 20 meter bättre till jämfört med då.
 
8 Trippa Undan ska gå med norskt huvudlag.
 
11 Tekno Odin körs av Ulf Ohlsson för första gången.

V75-3

3 Ariel Boko ska gå med skor bak.
 
4 Quid Pro Quo ska gå barfota bak.
 
6 Mind Your Face ska gå med skor runt om.

V75-4

2 Viking Streamline ska gå barfota runt om.
 
3 Höwings Star ska gå med helstängt huvudlag och barfota runt om.
- Höwings Star har bra form och jag tror han kan tjäna fina pengar idag. Han går oftast väldigt bra när han får smyga med och om det löser sig så kommer han kunna spurta ner många till slut, säger Robert Dunder.
4 Prima Eagle ska gå barfota runt om.
 
 
5 Be Spontaneous ska gå med skor runt om.
 
8 Balero Mearas ska gå med skor runt om och med rycktussar för första gången i lopp.
 
9 Happygangster G.L. ska tävla barfota runt om.
 
10 Trees Ribston går barfota runt om.
 
13 Magic Number går barfota runt om.

V75-5

1 Financial Secret ska gå med norskt huvudlag för första gången och precis som vid de två senaste segrarna så blir det nu jänkarvagn.
 
4 Jolly Jumper G.L. ska eventuellt tävla i jänkarvagn för första gången.
 
6 Titan Arrow går barfota bak.
 
10 Rekord Amok fungerade inte barfota bak senast och återgår därför till skor runt om den här gången.
 
12 Harry Ruda går med rycktussar för första gången.
V75-6
1 Blue Rocket ska gå med helstängt huvudlag.
 
3 Dead Wood ska tävla barfota runt om.
 
4 Elit Håleryd ska tävla med helstängt huvudlag.
 
6 Gimeheaven Sisu gick barfota bak senast, men återgår nu till ordinarie balans, skor runt om.
 
8 Long Night går med skor fram.
 
9 Sir Ratzeputz ska gå med skor bak.
- Sir Ratzeputz siktas mot V75-finalerna och jag ska försöka köra snällt lopp idag när vi har bakspår. Det känns som en platschans, säger Jorma Kontio.
 
10 Apollon de Kacy går barfota fram.
 
12 Kalypso Face går med skor runt om.

V75-7

1 Victor Ruda ska gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn.
 
2 Voulez Vous ska tävla barfota fram.
 
- 10 Caddie Ivory har jag haft en del förväntningar på och hon börjar leva upp till de nu. Om det löser sig och det blir lite överpace kommer hon kounna vara med långt framme, säger Reijo Liljendahl.
 
12 Le Lahar ska gå med rycktussar och helstängt huvudlag.
FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.