Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Bjerke

Senaste nytt inför V75. Norge och Bjerke står som värd för lördagens V75-finaler och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Senaste nytt 

(15:37) 12 Tripolini V.P. (V75-1) är väldigt gynnad av tre strykningar och Jeppe Juel låter väldigt nöjd med sin häst efter värmningarna.

(15:22) - 1 Cinnamon Prince (V75-5) är naturiligt startsnabb så vi får testa för spets. Taktiken är ju att köra i ledning, men vi får se om vi kommer dit. Loppet set i alla fall jämnt ut och jag hoppas vi ska kunna vara med och göra upp om segern, säger Mikael J Andersson.

(15:22) - 8 Carlos Grenwood (V75-5) möter tufft motstånd, men min häst är bra för klassen och han vet själv inte vilket spår han har, så det är bara att köra, säger Admir Zukanovich.
 

(15:18) - 3 Underpaid Hanover (V75-3) har ganska bra förutsättningar. Man ska aldrig underskatta motståndarna, men min häst har fin form och jag tycker att han ska streckas. En sådan som Magiccarpetride har varit ute i klart tuffare motstånd än vad min häst varit, men jag har ändå en bra känsla, säger Björn Goop.

(15:03) - 1 New Star Power (V75-4) är ganska snabb ut och jag kommer ladda fullt för att antingen få spets eller ledarryggen, säger Wilhelm Paal.

(14:59) - 4 Tycoon Conway Hall (V75-3) var allting fint med i senaste jobbet. Det är många bra hästar med i loppet, men jag tror ändå på min häst och det är min bästa chans inom V75-spelet, säger Steen Juul.

(14:57) - 5 Trophy Spring (V75-4) har visat väldigt fin form, men nu är motståndet hårdare. Jag kommer gasa vad som går från start så får vi sedan se vad som händer, säger Steen Juul.
 

(14:55) - 2 Kax The Flax (V75-4) tycker jag är lite för överspelad idag. Hon är bäst när hon får smyga med, och så kommer jag köra. Med tanke på det så kan man inte ha så stora krav på seger och därför tycker jag att hon inte ska vara så stor favorit, säger Jeppe Juel.

(14:20) - 5 Super Bull (V75-5) är en bra häst som blivit behandlad efter senaste starten. Han är nog bra i ordning, men det kan bli svårt att slå Global Republic nu när den fått spår invändigt. Jag har kört mot den tidigare och vet att han är svår att ta sig förbi första biten, och då blir han också svår att slå. Skulle vi däremot lyckas att komma förbi och till ledning så kan Super Bull bli svår att fånga, säger Per Oleg Midtfjeld.

(14:00) - 4 Order By Keeper (V75-1) tränar fint för dagen och har ju utvecklats en del sedan vi kastrerade honom. Han slappnar av mer i träningen och har även lagt på sig mer muskler efter det. Han har bara startat på kort distans en gång tidigare för mig och då vann han, så jag tror han trivs med det och utan körspö i Norge passar extra bra eftersom han är hetsig och inte vill se det i normala fall. Han är lite vass, så jag hoppas på att kunna hitta bra rygg. Då har han en fin speed och jag tycker Order By Keeper är en av de som ska räknas, säger Daniel Redén.

(14:00) - 1 Bula Bula Am (V75-2) mår bra och har tränat väldigt fint i veckan. Hon har tränat hårdare än någon annan häst jag någonsin tränat under lång period, och efter den perioden så har hon ju kommit tillbaka efter sommaren och varit fantastiskt fin. Hon tar i väldigt mycket normalt sett, men jag kommer antagligen testa ett "can't see back" i värmningen för att hon ska ta i även trots att kusken inte får använda körspö. Hon är väldigt stark och kan inte bli trött, så jag tror på bra chans, men helt att lita på är hon fortfarande inte. Något hon inte alls gillar är lös bana säger Marcus Lindgren.
 
(14:00) - 12 Carame (V75-4) har gått enormt bra både framifrån och bakifrån. Hon har en enorm speed när hon får gå på rulla och jag känner mig inte helt slagen trots det svåra läget, säger Sofia Aronsson.
 
(14:00) - 5 Buzz Mearas (V75-6) är startsnabb och riktigt bra över sprinterdistans. Vi har inte velat ladda iväg honom över kort distans tidigare och därför har det inte blivit så många kortlopp tidigare, men nu vågar vi skicka iväg honom. Han fick ta igen sig lite efter senast och allting verkar bara bra med honom för dagen. Jag tror han är den enda som är gynnad utan körspö eftersom jag nästan aldrig använder det bakom honom. Att någon ska kunna slå Buzz Mearas över den här distansen när han har den här formen känns inte aktuellt för mig i alla fall, säger Adrian Kolgjini.
 
(14:00) - 9 Owen Face (V75-7) känns lika fin som inför senaste starten och ska inte ha tappat formen. Han går ner lite i klass och han är värd att passa. Han är lite trög och det är ingen fördel att vi inte får använda körspö, men jag kommer nog kompensera det med genom att sätta på "can't see back", säger Adrian Kolgjin.

V75-1

2 Call Me Hanover var det sagt skulle, precis som på Bjerke för tre starter sedan, tävla barfota runt om idag, men just nu är han "bara" anmäld barfota fram. Sedan ska det även bli jänkarvagn den här gången.
 
- 4 Order By Keeper tränar fint för dagen och har ju utvecklats en del sedan vi kastrerade honom. Han slappnar av mer i träningen och har även lagt på sig mer muskler efter det. Han har bara startat på kort distans en gång tidigare för mig och då vann han, så jag tror han trivs med det och utan körspö i Norge passar extra bra eftersom han är hetsig och inte vill se det i normala fall. Han är lite vass, så jag hoppas på att kunna hitta bra rygg. Då har han en fin speed och jag tycker Order By Keeper är en av de som ska räknas, säger Daniel Redén.
 
6 Highspeed Call ska eventuellt tävla med helstängt huvudlag och mask, vilket han även hade senast. Det här blir alltså första gången från framspår med den utrustningen.

V75-2

- 1 Bula Bula Am mår bra och har tränat väldigt fint i veckan. Hon har tränat hårdare än någon annan häst jag någonsin tränat under lång period, och efter den perioden så har hon ju kommit tillbaka efter sommaren och varit fantastiskt fin. Hon tar i väldigt mycket normalt sett, men jag kommer antagligen testa ett "can't see back" i värmningen för att hon ska ta i även trots att kusken inte får använda körspö. Hon är väldigt stark och kan inte bli trött, så jag tror på bra chans, men helt att lita på är hon fortfarande inte. Något hon inte alls gillar är lös bana säger Marcus Lindgren.
 
10 Wizard Simoni körs av Björn Goop för första gången.
 
13 Cadabra Tooma var det planerat barfotakörning på idag, men just nu är han anmäld med skor.

V75-3

1 Royal Blessed ska tävla barfota runt om, vilket han även gick vid guldsegern i Gävle i augusti.
 
- 3 Underpaid Hanover har ganska bra förutsättningar. Man ska aldrig underskatta motståndarna, men min häst har fin form och jag tycker att han ska streckas. En sådan som Magiccarpetride har varit ute i klart tuffare motstånd än vad min häst varit, men jag har ändå en bra känsla, säger Björn Goop.
 
- 4 Tycoon Conway Hall var allting fint med i senaste jobbet. Det är många bra hästar med i loppet, men jag tror ändå på min häst och det är min bästa chans inom V75-spelet, säger Steen Juul.
 
- 6 Luckycharm Hanover hade en riktig svacka i somras och sensommaren, men nu verkar han kraftigt på gång. Han var bra senast och ska ha gått framåt till det här, men jag tror väl kanske ändå inte just nu att han går ut och vinner i guld, säger Daniel Redén.
 
11 Chatain tävlar med skor runt om.

V75-4

1 New Star Power är ganska snabb ut och jag kommer ladda fullt för att antingen få spets eller ledarryggen, säger Wilhelm Paal.
 
- 2 Kax The Flax tycker jag är lite för överspelad idag. Hon är bäst när hon får smyga med, och så kommer jag köra. Med tanke på det så kan man inte ha så stora krav på seger och därför tycker jag att hon inte ska vara så stor favorit, säger Jeppe Juel.
 
5 Trophy Spring gick barfota bak senast, men återgår nu till skor runt om.
- Trophy Spring Har visat väldigt fin form, men nu är motståndet hårdare. Jag kommer gasa vad som går från start så får vi sedan se vad som händer, säger Steen Juul.
 
6 Touch Of Babe ska tävla med norskt huvudlag för första gången i nuvarande regi.
 
8 Touch My Shadow gick med norskt huvudlag senast, men för att bli startsnabbade så går han nu med helstängt, precis som näst senast.
 
9 Dex Dexter gick barfota bak senast, men nu blir det skor runt om.
 
12 Carame går barfota runt om.
- Carame har gått enormt bra både framifrån och bakifrån. Hon har en enorm speed när hon får gå på rulla och jag känner mig inte helt slagen trots det svåra läget, säger Sofia Aronsson.

V75-5

1 Cinnamon Prince har gått barfota runt om på sistone, men skulle endast tävla barfota fram idag. Just nu är han anmäld med skor runt om.
- Cinnamon Prince är naturiligt startsnabb så vi får testa för spets. Taktiken är ju att köra i ledning, emn vi får se om vi kommer dit. Loppet set i alla fall jämnt ut och jag hoppas vi ska kunna vara med och göra upp om segern, säger Mikael J Andersson.
 
3 Global Republic skulle gå barfota fram för första gången i år.
 
5 Super Bull, sm gör tredje starten för Bo Westergård, kommer gå med bakskor den här gången.
- Super Bull är en bra häst som blivit behandlad efter senaste starten. Han är nog bra i ordning, men det kan bli svårt att slå Global Republic nu när den fått spår invändigt. Jag har kört mot den tidigare och vet att han är svår att ta sig förbi första biten, och då blir han också svår att slå. Skulle vi däremot lyckas att komma förbi och till ledning så kan Super Bull bli svår att fånga, säger Per Oleg Midtfjeld.
 
- 8 Carlos Greenwood möter tufft motstånd, men min häst är bra för klassen och han vet själv inte vilket spår han har, så det är bara att köra, säger Admir Zukanovich.

V75-6

5 Buzz Mearas ska tävla med jänkarvagn för första gången.
- Buzz Mearas är startsnabb och riktigt bra över sprinterdistans. Vi har inte velat ladda iväg honom över kort distans tidigare och därför har det inte blivit så många kortlopp tidigare, men nu vågar vi skicka iväg honom. Han fick ta igen sig lite efter senast och allting verkar bara bra med honom för dagen. Jag tror han är den enda som är gynnad utan körspö eftersom jag nästan aldrig använder det bakom honom. Att någon ska kunna slå Buzz Mearas över den här distansen när han har den här formen känns inte aktuellt för mig i alla fall, säger Adrian Kolgjini.
 
7 Exodus Hanover ska tävla med norskt huvudlag.
 
8 Glen Ord Superb ska, precis som vid segern i Norskt Derby för tre starter sedan, tävla barfota fram.

V75-7

4 Tango Vang ska gå med skor bak.
 
8 Ochongo Face ska tävla barfota runt om.
 
- 9 Owen Face känns lika fin som inför senaste starten och ska inte ha tappat formen. Han går ner lite i klass och han är värd att passa. Han är lite trög och det är ingen fördel att vi inte får använda körspö, men jag kommer nog kompensera det med genom att sätta på "can't see back", säger Adrian Kolgjin.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.