Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Eskilstuna

Eskilstuna står som värd för söndagens V75-omgång och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(15:45) 1 Louie Brodde (V75-6) och 1 Gorgeous Boko (V75-3) var båda med i en bilprovstart och öppnade snabbt (underkant 1.12/200), där Louie Brodde enkelt svarade ut finskan med en längd från innerspår. Två bra besked och Louie Brodde såg ut att trivas i jänkarvagnen.

(15:38) Favoritduon i V75-1 har varit ute och värmt. Både 3 Sir Ratzeputz (1.17/300) och 5 Ready For More (1.16,5/400) såg båda bra ut i värmningen.

(15:27) Reijo Liljendahl har valt att ändra balansen på 1 Fire To The Rain (V75-1). Hästen kommer idag att tävla tävla med bakskor idag, istället för barfota runt om som det var vid segern senast.

(15:24) 3 Sir Ratzeputz (V75-1) kommer att gå barfota runt om, vilket är optimalt. Banan är hård, men det går att köra så, sa Timo Nurmos efter värmningen.

(15:17) Ett av de stora snackisarna idag har varit banan. Det har regnat en hel del, men banan verkar mest hårt och blöt och tiderna i de två första loppen tyder inte på att banan ska vara tung.
– Banan är det inget större fel på just nu. Det är lite material i banan och man måste nog ha lite bra fötter om det ska gå att köra barfota, sa Mattias Djuse efter lopp 2.

(14:34) 10 Ninepoints Googoo (V75-4) är anmäld barfota runt om. Det är i så fall första gången i karriären han kommer att tävla så.

(14:29) I V75-2 är både 10 Officer C.D. och 12 Kalle Quivivra anmälda barfota runt om. Det är första gången i år som Officer C.D. går så och Kalle Quivivra har inte gått så sedan 2011. Det har även kommit en kuskändring i loppet, 9 Lasken Palema kommer att köras av Stefan Söderkvist istället för Carl Johan Jepson.

(14:18) Stallsnack V75-7
3 Othello Face är bättre i volt för att han kan dra iväg bakom bilen och då kan det vara svårt att ta upp honom och jag är rädd för att det går för fort det första varvet, säger Veijo Heiskanen till V65 Direkt.
6 Tellmeastory har tränat på normalt och är med och slåss om segern. Går det för långsamt kör jag fram i dödens, säger Veijo Heiskanen till V65 Direkt.
11 Sir Corneliani travade inte som bäst senast, men känns bättre enligt Uffe. Jag tycker att han går som bäst när han är med i främre träffen och nu har han spår elva så det blir svårt att vinna, säger Björn Goop i Björnkollen.

(14:15) Stallsnack V75-6
1 Louie Brodde känns som att han är född för att gå i jänkarvagn och kommer värmas i den. Många säger att innerspår är sämre på Eskilstuna, men jag vet inte varför. Det är en häst med hög kapacitet, säger Svante Båth till V65 Direkt.
Louie Brodde var lite brydd i första försöket, men det gick sedan bättre när jag andra gången höll honom lite mera på bettet. Så jag är nöjd med hur han regerade på rycktussarna, sade Jimmy H Andersson efter att de testade rycktussar på honom i tisdags.
5 Urchin kör Erik Adielsson för att han rekommenderade några kompisar att köpa honom i december och känner lojalitet mot dem. Annars vet jag inte vilken av mina två hästar han hade valt att köra, säger Svante Båth.

(14:10) Stallsnack V75-3
3 Ceasar Sisu är min bästa chans i omgången och jag hoppas kunna leda väldigt länge, säger körande Björn Goop i Björnkollen.
11 Hawk Cliff kommer att anmälas barfota bak, sedan får vi se hur banan blir, säger Timo Nurmos till V65 Direkt.

(14:07) Stallsnack V75-2
– 7 Linus Wibb är väldigt osäker i voltstart och profiterar ofta på om det blir överpace, men han kan vara värd ett streck, säger körande Björn Goop i Björnkollen.
14 Alfas da Vinci har dålig statistik när det har varit hård bana, så det skulle vara en nackdel för honom om det skulle regna, säger Joakim Lövgren till V65 Direkt.

(14:04) Lite snallsnack i V75-1:
3 Sir Ratzeputz är vår bästa chans av våra tre hästar i loppet, säger Timo Nurmos till V65 Direkt.
6 Fridericus känns bättre än vad han gjorde i våras, men har inte fått med sig resultaten på sistone. Jag tycker det är ett segerbud och kommer testa allt jag kan från start, säger Veijo Heiskanen till V65 Direkt.
9 Next To None Sib har kanske tappat lite av toppformen faktiskt. Han brukar gå väldigt bra på Eskilstuna. Vi får smyga med, men det är svårt att vinna från bakspår på medeldistans, säger Björn Goop i Björnkollen.

(14:00) - Policy Of Truth (V75-6) hade gått framåt efter lite ändringar inför senast, men han har utvecklats mycket och det är inte bara barfota bak, jänkarvagn och skygglappar som gjort att han höjt sig på sistone. Policy Of Truth är min bästa chans för dagen, säger Reijo Liljendahl.

(14:00) - Örjan Kihlström är lite lurig och jag tror 1 Fire To The Rain (V75-1) kommer kunna öppna bättre än vad många tror, men om han håller spets eller inte är svårbedömt, säger Reijo Liljendahl.

(14:00) 11 Hawk Cliff (V75-4) ska eventuellt gå barfota bak. Oavsett så ska han i alla fall lättas i balansen.

(14:00) 4 Rhyme Broline (V75-3) ska eventuellt tävla i jänkarvagn för första gången. Hon har gått med rycktussar även tidigare, men de har aldrig blivit använda.

V75-1

Reijo Liljendahl har valt att ändra balansen på 1 Fire To The Rain. Hästen kommer idag att tävla tävla med bakskor idag, istället för barfota runt om som det var vid segern senast.
- Örjan Kihlström är lite lurig och jag tror Fire To The Rain kommer kunna öppna bättre än vad många tror, men om han håller spets eller inte är svårbedömt, säger Reijo Liljendahl.

Favoritduon i V75-1 har varit ute och värmt. Både 3 Sir Ratzeputz (1.17/300) och 5 Ready For More (1.16,5/400) såg båda bra ut i värmningen.
 
- 3 Sir Ratzeputz håler toppform för dagen. Han har utvecklats och då har också framgångarna kommit. Han är vår bästa chans av våra tre hästar i loppet, säger Timo Nurmos.
– Sir Ratzeputz kommer att gå barfota runt om, vilket är optimalt. Banan är hård, men det går att köra så, sa Timo Nurmos efter värmningen.

5 Ready For More tävlade med helstängt huvudlag med hål i senast, men blev lite för pigg då och kommer därför gå med norskt huvudlag nu.
- Ready For More var lite sämre än vad jag hade väntat mig i comebacken. Han hade tränat bra, men inte i några snabba tider. Det kan vara så att det fattades lite spring i benen på honom, men Ulf Ohlsson trodde att det kan ha berott på att hästen låg på lite för mycket under vägen. Därför kommer vi köra med norskt hvuudlag den här gången. Hästen känns dessutom spänstigare och piggare inför det här, men samtidigt är jag tveksam om han har fått upp tillräckligt bra flås för att kunna räcka till mot de här mer formstarka konkurrenterna, säger Reijo Liljendahl.

7 Cantabs Fortune körs av Kenneth Haugstad för första gången.

6 Fridericus känns bättre än vad han gjorde i våras, men har inte fått med sig resultaten på sistone. Jag tycker det är ett segerbud och kommer testa allt jag kan från start, säger Veijo Heiskanen till V65 Direkt.

9 Next To None Sib har kanske tappat lite av toppformen faktiskt. Han brukar gå väldigt bra på Eskilstuna. Vi får smyga med, men det är svårt att vinna från bakspår på medeldistans, säger Björn Goop i Björnkollen.

V75-2

1 Lennart All Over ska eventuellt tävla barfota runt om.

2 Mon Idol körs av Ove A Lindqvist för första gången.

3 Swing Kronos ska tävla barfota runt om och körs av Erik Adielsson för första gången.

4 Stall Warning körs av Örjan Kihlström för första gången.

7 Linus Wibb är väldigt osäker i voltstart och profiterar ofta på om det blir överpace, men han kan vara värd ett streck, säger körande Björn Goop i Björnkollen.

8 Nakoda Goj ska tävla barfota runt om, vilket han även gick vid senaste segern.

Det har även kommit en kuskändring i loppet, 9 Lasken Palema kommer att köras av Stefan Söderkvist istället för Carl Johan Jepson.

I V75-2 är både 10 Officer C.D. och 12 Kalle Quivivra anmälda barfota runt om. Det är första gången i år som Officer C.D. går så och Kalle Quivivra har inte gått så sedan 2011.

11 Such A Feeling körs av Torbjörn Jansson för första gången.

14 Alfas da Vinci ska eventuellt tävla barfota runt om.
– 14 Alfas da Vinci har dålig statistik när det har varit hård bana, så det skulle vara en nackdel för honom om det skulle regna, säger Joakim Lövgren till V65 Direkt.

V75-3

1 Louie Brodde (V75-6) och 1 Gorgeous Boko (V75-3) var båda med i en bilprovstart och öppnade snabbt , där Louie Brodde enkelt svarade ut finskan med en längd från innerspår. Två bra besked och Louie Brodde såg ut att trivas i jänkarvagnen.

4 Rhyme Broline ska eventuellt tävla i jänkarvagn för första gången. Hon har gått med rycktussar även tidigare, men de har aldrig blivit använda.

7 Unique Juni körs av Per Lennartsson för första gången.

8 Looks Likeaqueen körs av Johan Untersteiner för första gången.

9 Zahra Goj ska eventuellt gå mindre dövad.

11 Fantasy River ska kanske gå med rycktussar för första gången. Hon körs av Björn Goop för första gången.

12 Dream On Honey ska gå med skor bak och norskt huvudlag.

V75-4

1 Viola körs av Ulf Ohlsson för första gången.

- 2 Takestwoforatango har gått riktigt bra på sistone. Han lär få attackera bakifrån då han bara är medel från start, men det behöver inte vara någon nackdel den här gången, säger Conrad Lugauer.

3 Ceasar Sisu körs av Björn Goop för första gången.
– Ceasar Sisu är min bästa chans i omgången och jag hoppas kunna leda väldigt länge, säger körande Björn Goop i Björnkollen.

9 Cash A Cheque Em körs av Örjan Kihlström för första gången.

10 Ninepoints Googoo är anmäld barfota runt om. Det är i så fall första gången i karriären han kommer att tävla så.

11 Hawk Cliff ska eventuellt gå barfota bak. Oavsett så ska han i alla fall lättas i balansen.
– Hawk Cliff kommer att anmälas barfota bak, sedan får vi se hur banan blir, säger Timo Nurmos till V65 Direkt.

V75-5

1 Slide So Easy ska gå med helstängt huvudlag för första gången i Flemming Jensens regi.

- 2 Top Of The World är snabb från start och kommer han till spets så får han nog gå där. Jag tycker att han är bäst i den positionen, säger Reijo Liljendahl.

3 Victor Ruda är anmäld med framskor denna gång.

- 4 Seedorf O.M.F. är kapabel för klassen och öppet spår ska nog vara en fördel, säger Stig H Johansson.

5 Hero Sjöhammar ska eventuellt tävla barfota bak.

7 M.T.Insider ska eventuellt tävla barfota runt om. Han körs av Jorma Kontio för första gången.

11 Catch The Cash tävlar troligtvis barfota runt om.

V75-6

1 Louie Brodde ska gå med rycktussar för första gången. Han ska dessutom testas i en jänkarvagn i värmningen och om det slår väl ut så blir det även så till loppet. Han körs av Johan Untersteiner för första gången.
– Louie Brodde känns som att han är född för att gå i jänkarvagn och kommer värmas i den. Många säger att innerspår är sämre på Eskilstuna, men jag vet inte varför. Det är en häst med hög kapacitet, säger Svante Båth till V65 Direkt.
– Louie Brodde var lite brydd i första försöket, men det gick sedan bättre när jag andra gången höll honom lite mera på bettet. Så jag är nöjd med hur han regerade på rycktussarna, sade Jimmy H Andersson efter att de testade rycktussar på honom i tisdags.
Louie Brodde (V75-6) och 1 Gorgeous Boko (V75-3) var båda med i en bilprovstart och öppnade snabbt , där Louie Brodde enkelt svarade ut finskan med en längd från innerspår. Två bra besked och Louie Brodde såg ut att trivas i jänkarvagnen.

2 Makethemark ska eventuellt gå med ryckhuva för första gången.

3 Policy Of Truth körs av Örjan Kihlström för första gången.
- Policy Of Truth hade gått framåt efter lite ändringar inför senast, men han har utvecklats mycket och det är inte bara barfota bak, jänkarvagn och skygglappar som gjort att han höjt sig på sistone, säger Reijo Liljendahl.

5 Urchin ska tävla med rycktussar för första gången. Han var lite väl pigg med helstängt huvudlag senast så nu blir det nog öppet huvudlag med en can't see back på ena sidan.
– Urchin kör Erik Adielsson för att han rekommenderade några kompisar att köpa honom i december och känner lojalitet mot dem. Annars vet jag inte vilken av mina två hästar han hade valt att köra, säger Svante Båth.

6 Overtimeosåfin ska tävla barfota runt om, vilket han även gjorde vid senaste segern.

12 Borups Powerful var lättat till försöket, men det slog inte väl ut och nu återgår han till den gamla balansen.

V75-7

3 Othello Face är bättre i volt för att han kan dra iväg bakom bilen och då kan det vara svårt att ta upp honom och jag är rädd för att det går för fort det första varvet, säger Veijo Heiskanen till V65 Direkt.

5 Västerbo Exakt körs av Erik Adielsson för första gången.

6 Tellmeastory har tränat på normalt och är med och slåss om segern. Går det för långsamt kör jag fram i dödens, säger Veijo Heiskanen till V65 Direkt.

10 Le Chapeau ska gå med skor runt om.

11 Sir Corneliani travade inte som bäst senast, men känns bättre enligt Uffe. Jag tycker att han går som bäst när han är med i främre träffen och nu har han spår elva så det blir svårt att vinna, säger Björn Goop i Björnkollen.

- 12 Ebony Boko är mycket bra för klassen och skor har fungerat bra på sistone, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.