Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Färjestad

Jackpot och Färjestadstravet står som värd för lördagens V75-omgång, och självklart är Travronden på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Eftersom det sedan 1 december råder skotvång så måste samtliga hästar tävla med skor runt om, vilket innebär att ett flertal hästar måste ändra sin balans jämfört med respektives senaste start.

Senaste nytt

(16:10) 8 Anna Mix (V75-3) såg laddad och fin ut för Erik Adielsson i jänkarvagn. Hästens senaste insats på Vincennes var oerhört imponerande.

(16:03) 7 Fender (V75-2) kändes fin, precis som tidigare, i värmningen, enligt Ulf Ohlsson. Kusken berättar att hästen inte är snabb ut, men att han ändå är optimist.

(16:00) 2 Azzaro la Marc (V75-1) värmde "helt OK utan att glänsa", enligt Björn Goop.

(15:58) Björn Goop säger att banan är "stridsduglig".

(15:45) 1 Tobago Bay (V75-1) ska gå med can´t see back-huvudlag för första gången. Tidigare har han bara tävlat med öppet. Claes Eskilsson berättar att det är bra fäste i banan trots allt regn.

(15:40) Robert Bergh varnar för 7 Officer C.D. (V75-7) i vinnarcirkeln efter att ha vunnit lördagsloppet med Aileron.

(15:30) 8 Anna Mix (V75-3) är pigg, glad och verkar vara i bra form, enligt Sofia Aronsson. Hästens ordinarie tränare Franck Leblanc vill att hästen ska få rejäla lopp och det är inte tal om något preparéupplägg.

(15:24) 11 Fossens Bonus (V75-7) ska inte vara missgynnad av banan enligt Magnus Jakobsson.

(15:22) 2 Azzaro la Marc (V75-1), som inte fungerade senast, går med tyngre balans idag och värmde nyss utan anmärkning.

(15:15) 4 On Track Piraten (V75-3) är inte gynnad om det skulle bli tung bana, enligt Hans R Strömberg. Han berättar att hästen är bäst på fast underlag.

(15:10) Admir Zukanovic berättar att han tror att 9 Stepping Spaceboy (V75-4) går minst lika bra bakifrån. Hästen startat lika tätt en gång tidigare och då gick det bra. Åbytränaren tror på bra chans. Stallkamraten 12 Great King Wine (V75-4) har aldrig vunnit, men han har ofta haft dåliga lägen och mött tuffa hästar, enligt Zukanovic, som inte ser det som omöjligt att han ska kunna segerstrida.

(15:02) Banan har blivit hård av regnet och ser inte tungsprungen ut för tillfället.

(14:28) 2 Handsome Brad (V75-4) ska kanske gå med jänkarvagn enligt Ulf Stenströmers hemsida. Han ska värmas i en sådan innan beslut fattas.

(14:23) Timo Nurmos informerar på Twitter att 3 Hawk Cliff (V75-5) har tränat bra. Solvallatränaren är inne på att barfotaförbudet är en relativ fördel för sin häst.

(14:10) Regnet öser ner över banan just nu och det är risk för besvärliga förutsättningar.

(14:05) 4 On Track Piraten (V75-3) ska eventuellt gå i riktig jänkarvagn för första gången.

(14:00) 11 Global Signature (V75-1) ska eventuellt tävla med norskt huvudlag.

(14:00) 12 Great King Wine (V75-4) ska lättas i balansen. Han körs av Johnny Takter för första gången.

(14:00) 2 Mellby Drake (V75-5) kommer få lite tyngre balans fram för att få travet att stämma bättre än senast. Det blir dessutom jänkarvagn.

V75-1

1 Tobago Bay ska gå med antingen can't see back. Han har gått med öppet tidigare.

2 Azzaro la Marc, som inte fungerade senast, går med tyngre balans idag och värmde utan anmärkning. Han värmde "helt OK utan att glänsa", enligt Björn Goop.

3 Thomson ska eventuellt tävla med helstängt huvudlag.

7 Dajmen Am ska troligtvis tävla med vanlig vagn.

8 Test Drive körs av Johnny Takter för första gången.

9 Västerbo Highscore ska köras av Ulf Eriksson för första gången.

11 Global Signature ska eventuellt tävla med norskt huvudlag.

V75-2

4 Järvinn S.K. ska köras av Kenneth Hagustad för första gången.

8 Bilbo B.S. ska tävla med rycktussar.

V75-3

1 Narold Vox ska tävla med öppet huvudlag. Senast gick han med helstängt huvudlag med hål i.

4 On Track Piraten ska eventuellt gå i riktig jänkarvagn för första gången. Hästen är inte gynnad om det skulle bli tung bana, enligt Hans R Strömberg. Han berättar att hästen är bäst på fast underlag.

7 Increased Workload körs av Magnus Jakobsson för första gången.

8 Anna Mix ska tävla i jänkarvagn. Hästen är pigg, glad och verkar vara i bra form, enligt Sofia Aronsson. Hästens ordinarie tränare Franck Leblanc vill att hästen ska få rejäla lopp och det är inte tal om något preparéupplägg.

V75-4

2 Handsome Brad ska kanske gå med jänkarvagn.

4 Destiny Am ska troligtvis tävla i jänkarvagn. Senast var det voltstart och därför gick han med vanlig vagn den gången.

7 Baron Gift ska tävla i jänkarvagn.

Admir Zukanovic berättar att han tror att Stepping Spaceboy går minst lika bra bakifrån. Hästen startat lika tätt en gång tidigare och då gick det bra. Åbytränaren tror på bra chans. Stallkamraten Great King Wine har aldrig vunnit, men han har ofta haft dåliga lägen och mött tuffa hästar, enligt Zukanovic, som inte ser det som omöjligt att han ska kunna segerstrida.

11 Dream Of Winner ska köras av Erik Adielsson för första gången.

12 Great King Wine ska lättas i balansen. Han körs av Johnny Takter för första gången.

V75-5

2 Mellby Drake kommer få lite tyngre balans fram för att få travet att stämma bättre än senast. Det blir dessutom jänkarvagn.

Timo Nurmos informerar på Twitter att 4 Hawk Cliff har tränat bra. Solvallatränaren är inne på att barfotaförbudet är en relativ fördel för sin häst.

4 Come Back ska tävla med norskt huvudlag istället för öppet. Det här blir första gången som Ulf Ohlsson kör.

5 Hot Pride ska tävla med helstängt huvudlag. Normalt sett tävlar han med helstängt huvudlag med hål i. Det här blir första gången Johnny Takter kör.

6 Partizan Face ska tävla i jänkarvagn och köras av Kaj Widell för första gången.

12 Breezy Badger ska tävla i jänkarvagn för första gången.

V75-6

1 Mountain Cleaver ska kröas av Ulf Ohlsson för första gången.

10 Royal Prince ska köras av Johan Untersteiner för första gången.

11 Tudor Kronos måste gå med skor bak, men kommer samtidigt lättas i balansen fram.

V75-7

1 Next To None Sib körs av Jorma Kontio för första gången.

5 Paparazzi M. ska tävla med skygglappar.

Robert Bergh varnar för 7 Officer C.D. i vinnarcirkeln efter att ha vunnit lördagsloppet med Aileron.

11 Fossens Bonus (V75-7) ska inte vara missgynnad av banan enligt Magnus Jakobsson.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.