Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Gävle

Senaste nytt inför V75. Gävle står som värd för lördagens V75-omgång och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(15:48) 6 Alfie (V75-2) gav ett mycket positivt värmningsintryck. Klart plus.

(15:23) Många hästar i V75-1 har värmt och ett par av dem har sett mer laddade ut än övriga. Det är 10 Bolt Boko som såg taggad ut under första varvet i rätvarv, samt 7 Usain Swing som i lugn fart såg både smidig och löpglad ut.

(14:53) Lopp ett är avgjort, ett montélopp, där ledande Angelo höll relativt bra fart i ledningen (1.14,9 första 1.500 meterna) och lätt stack ifrån motståndarna på upploppet.

(14:41) Banan i Gävle verkar hård och banmästaren Roger Fyhr sade tidigare på dagen att han tyckte det här kändes tråkigt. Att vädret varit kallt är utom hans kontroll och man har lagt gott om salt i botten av materialet, men när temperaturen kryper under tio minusgrader slutar saltet verka. Snart lopp ett. Vi kan få en mätare på hur banan är.

(14:17) - 8 Sjö Odin (V75-2) har jag kört en del på sistone och jag tycker att han är på väg uppåt i form. Däremot är han kanske ingen häst som ska göra grovjobb och spåret är lurigt. Med rätt ryggar segerstrider han, säger Ulf Ohlsson.

(14:11) 1 Zelma (V75-7) testades tidigt bakom bilen (ensam) och såg inte ut att ha några problem med underlaget, som förväntas bli hårt idag.

(14:00) 2 Torpa Nicklas (V75-2) ska gå med norskt huvudlag istället för Can't See Back.
- Plan A är att försöka nå ledningen, säger Odd Arne Sagholen.

(14:00) - Jag ska göra lite småändringar, bland annat byta bett och jag tror att hon ska sköta sig bra den här gången, säger Henrik Svensson om 3 Sally Steel (V75-4).

(14:00) 6 Victory Pilot (V75-5), som segrade i debuten för Timo Nurmos senast, ska tävla med ett helstängt huvudlag den här gången. Senast gick han med en murphybländare, men nu vill Timo att hästen ska vara ytterligare lite mer fokuserad.

(14:00) 6 Sambucus P.R. (V75-7) ska eventuellt gå i jänkarvagn för första gången.

V75-1
3 Such A Feeling
ska eventuellt gå med öppet huvudlag.

- 7 Usain Swing var ute i ett takttiklopp senast och han kunde inte ta så mycket i snabb avslutning, säger Jens Eriksson.

Många hästar i V75-1 har värmt och ett par av dem har sett mer laddade ut än övriga. Det är 10 Bolt Boko som såg taggad ut under första varvet i rätvarv, samt 7 Usain Swing som i lugn fart såg både smidig och löpglad ut.
11 Order By Keeper avslutade 1.10 sista 700 med full fart över mål i comebacken ochs ka var ännu bättre nu. Per Linderoth kör hästen för första gången.

12 Scellino Luis körs av Örjan Kihlström för första gången.

V75-2
2 Torpa Nicklas
ska gå med norskt huvudlag istället för Can't See Back.
- Plan A är att försöka nå ledningen, säger Odd Arne Sagholen.

6 Alfie ska eventuellt tävla med skor och brodd. Örjan Kihlström kör hästen för första gången. Hon gav ett mycket positivt värmningsintryck. Klart plus.

- 8 Sjö Odin har jag kört en del på sistone och jag tycker att han är på väg uppåt i form. Däremot är han kanske ingen häst som ska göra grovjobb och spåret är lurigt. Med rätt ryggar segerstrider han, säger Ulf Ohlsson.

13 Tomtegubben ska eventuellt gå med norskt huvudlag.

V75-3
5 Ed You
måste, på grund av skotvånget, tävla med skor nu, vilket han inte gjorde i sin senaste start den 28 augusti.

Senast 6 Allaballakaitoz var i Gävle så segrade han på 1.10,7a/2.140 meter från spets. Han körs nu av Jorma Kontio för första gången.

- 11 On Track Piraten har känts fin i jobben inför det här. Den här uppgiften ser bra ut, säger Hans R Strömberg.

V75-4
1 Carja
körs av Johnny Takter för första gången.

3 Sally Steel körs av Tomas Pettersson för första gången.
- Jag ska göra lite småändringar, bland annat byta bett och jag tror att hon ska sköta sig bra den här gången, säger Henrik Svensson.

6 Action Cat ska gå med norskt huvudlag och får Kaj Widell i sulkyn för första gången.

8 Blue Star Miracle körs av Kenneth haugstad för första gången.

9 Evasion Boko ska gå med norskt huvudlag.

10 Provence Gel körs av Jens Eriksson för första gången.

11 Caramella Zon ska tävla i vanlig sulky istället för jänkarvagn nu när det är voltstart.

12 Sonata Ås körs av Dagfin Aarum för första gången.

V75-5
2 Linslusen A.U.
ska köras av Johnny Takter för första gången.

6 Victory Pilot, som segrade i debuten för Timo Nurmos senast, ska tävla med ett helstängt huvudlag den här gången. Senast gick han med en murphybländare, men nu vill Timo att hästen ska vara ytterligare lite mer fokuserad.

- 12 Panoramic gör det bra varje gång och tål att göra lite jobb på vägen, säger Stefan Melander.

V75-6
- Jag har upplevt 4 Ready Ribb som vettig i voltstart och han har gått iväg varje gång hos mig, men han har i och för sig inte haft fjärdespår tidigare, säger Björn Goop.

5 Above All Ås ska tävla i vanlig vagn istället för jänkarvagn.

6 Scampi körs av Johnny Takter för första gången. Hästen har blivit bättre och bättre för varje start han gjort efter kastration.

8 Utter körs av Per Lennartsson för första gången.

9 Borntobesomebody körs av Kaj Widell för första gången.

11 Operating Limit körs av Torbjörn Jansson för första gången.

V75-7
1 Zelma  testades tidigt bakom bilen (ensam) och såg inte ut att ha några problem med underlaget, som förväntas bli hårt idag.

2 Kulani körs av Sören Eriksson för första gången.

- 3 Quakerman är stark som en oxe och går alltid hela vägen in i mål, säger Jan Norberg.

4 Dicks Denja ska eventuellt gå med öppet huvudlag.

6 Sambucus P.R. körs av Jens Eriksson och ska eventuellt få en jänkarvagn bakom sig för första gången.

7 So Gå Idefix lättas från järnskor till aluminium och får dessutom eventuellt ett norskt huvudlag på sig för första gången.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.