Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Jägersro

Jägersro är det som arrangerar tävlingarna den här lördagen, och självklart är Travronden på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Från och med den 1 december är det skotvång på alla Sveriges travbanor, vilket alltså innebär att alla hästar tävlar med skor runt om. Det kan vara extre intressant den här omgången eftersom majoriteten av hästarna som startar har tävlat utan skor i respektives senaste start.

Senaste nytt

(16:02) – 9 Folli (V75-6) känns fin i träningen och med rätt lopp är han inte borta från segerstriden. Skor runt om är normalt balans och jag är positiv kring Folli idag, säger Magnus Dahlén.

(15:53) - 10 Sadik America (V75-2) har varit riktigt fin vid segrarna i enklare sällskap. Han känns bortglömd idag, säger Peter Untersteiner.

(15:53) - 1 Dreams Take Time (V75-7) känns fin i träningen och man ska inte nonchalera honom idag. Han går alltid med skor och levererade bra den här tiden ifjol, säger Peter Untersteiner.

(15:53) - 8 Poet Broline (V75-3) har varit struken inför en tilltänkt start, men känns pigg och fin och jag tror han ska leverera bra den här gången, säger Peter Untersteiner.

(15:46) - 1 Helloise Boko (V75-4) är startsnabb och kommer laddas lite från start, men jag tycker hästen är bäst bakifrån. Hon har gjort det bra varje gång och allt verkar fortsatt fint inför det här, säger Mattias Djuse.

(15:34) - 2 Isor Håleryd (V75-6) känns väldigt fin och därför testar vi här i silverdivisionen. Han har visat att han är en årgångshäst och ska räknas tidigt idag, säger Peter Untersteiner.

(15:34) - 3 Vanquish Kronos (V75-4) är en väldigt stark och motiverad tvååring. Hon har bra fysik och presterar hon på topp så får de andra kämpa för att slå henne, säger Jerry Riordan.

(15:32) - 3 Bullseye Pellini (V75-2) hade tränat bra inför comebacken och jag var inte chockad över den insatsen. Han har tagit loppet bra och normalt sett ska han prestera fint idag. Hästenn är bara medel från start och normalt sett inget spetsbud. Hann möter tuffare hästar den här gången, men Bullseye Pellini ska ändå räknas tidigt, säger peter Untersteiner.

(15:14) - 7 Nahar (V75-7) har sett lika fin ut som inför senast. Han ska ha gått framåt ytterligare formmässigt till det här. Det är spår lite för långt ut, men jag tycker han öppnade förbättrat senast och vi får hoppas det löser sig därifrån. Jag tycker att Takethem är värst emot. Skor runt om har gått bra tidigare och det är inte så stor bekymmer, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

(15:12) - 3 To Be Or Not To Be (V75-1) var tapper i lördags och har känts smidig och fin i veckan. Utan strul ska han vara med långt framme och strida, säger Tomas Malmqvist.

(15:10) - 4 Mellby Drake (V75-1) var riktigt bra senast och gick väldigt fort över upploppet. Hoppas han kan ha lite tur idag, då kan han vara först i mål. Det blir vanlig vagn och jag tror han ska klara spåret. Jag tror inte heller skor runt om ska vara något problem. Jag tycker det är vår bästa chans idag, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

(15:08) – 4 Danne Edel (V75-6) gör alltid sitt bästa. Han har fortsatt väldigt bra form och har tränat helt utan anmärkning under veckan. Hästen har vunnit på V75 med skor tidigare. Han är aldrig ofarlig, säger Reijo Liljendahl.

(15:07) - 10 Fire To The Rain (V75-7) är pigg som tusan för dagen och känns som min bästa chans för dagen, trots bakspår och tufft motstånd. Skor ska inte vara något stort bekymmer och utan strul är han med långt framme, säger Reijo Liljendahl.

(14.20) - 5 Tjacko Zaz (V75-5) visade magnifik form senast och han utvecklas för varje start. Helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Timo Nurmos.

(14:00) 2 Rekord Rune (V75-2) lättas från järnskor till aluminium och gå med helstängt huvudlag.
- Det blir full laddning och jag tror de får svårt att ta en längd på honom från start. Jag tror han ska duga i V75, säger Fredrik Steffensen.

(14:00) 10 Global Un Poco (V75-4) ska tävla med rycktussar för första gången.
- Vi har testat rycktussar hemma i träningen och det fungerade bra, säger Svante Båth.

 

V75-1
1 Face Ribb ska eventuellt gå med norskt huvudlag.

- 3 To Be Or Not To Be var tapper i lördags och har känts smidig och fin i veckan. Utan strul ska han vara med långt framme och strida, säger Tomas Malmqvist.

4 Mellby Drake ska tävla i vanlig vagn.

- Mellby Drake var riktigt bra senast och gick väldigt fort över upploppet. Hoppas han kan ha lite tur idag, då kan han vara först i mål. Det blir vanlig vagn och jag tror han ska klara spåret. Jag tror inte heller skor runt om ska vara något problem. Jag tycker det är vår bästa chans idag, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

10 Aneou ska tävla med helstängt huvudlag.

11 Stefan Laday ska gå med norskt huvudlag och rycktussar.

12 Flo Rida Sea körs av Erik Adielsson för första gången.

 

V75-2
1 Cantab's Alfa
ska tävla med norskt huvudlag.

2 Rekord Rune lättas från järnskor till aluminium och gå med helstängt huvudlag.
- Det blir full laddning och jag tror de får svårt att ta en längd på honom från start. Jag tror han ska duga i V75, säger Fredrik Steffensen.

- 3 Bullseye Pellini hade tränat bra inför comebacken och jag var inte chockad över den insatsen. Han har tagit loppet bra och normalt sett ska han prestera fint idag. Hästenn är bara medel från start och normalt sett inget spetsbud. Hann möter tuffare hästar den här gången, men Bullseye Pellini ska ändå räknas tidigt, säger peter Untersteiner.

4 Kung Edward körs av Örjan Kihlström för första gången.

8 Yoghurt Composite körs av Kenneth Haugstad för första gången.

9 Tour de France körs av Erik Adielsson för första gången.

10 Sadik America ska tävla i jänkarvagn.

 - Sadik America har varit riktigt fin vid segrarna i enklare sällskap. Han känns bortglömd idag, säger Peter Untersteiner.

11 Bonnies Celebrity ska eventuellt gå i jänkarvagn.

 

V75-3
6 Tango Negro körs av Johan Untersteiner för första gången.

8 Poet Broline ska tävla i vanlig vagn.

- Poet Broline har varit struken inför en tilltänkt start, men känns pigg och fin och jag tror han ska leverera bra den här gången, säger Peter Untersteiner.

9 Valla d'Estino gör första starten för Veijo Heiskanen och det blir första gången som Peter Ingves kör hästen.

 

V75-4

1 Helloise Boko är startsnabb och kommer laddas lite från start, men jag tycker hästen är bäst bakifrån. Hon har gjort det bra varje gång och allt verkar fortsatt fint inför det här, säger Mattias Djuse.
2 Coin Perdu ska troligtvis gå med halvstängt huvudlag.

- 3 Vanquish Kronos är en väldigt stark och motiverad tvååring. Hon har bra fysik och presterar hon på topp så får de andra kämpa för att slå henne, säger Jerry Riordan.

5 Hot Chocolate ska tävla med helstängt huvudlag. Senast gick hon med open-eye. 

7 Casterly Rock ska tävla med skygglappar för första gången. Det här är även första gången som Johnny Takter kör.

10 Global Un Poco ska tävla med rycktussar för första gången. Det blir dessutom första gången som Thomas Uhrberg kör.
- Vi har testat rycktussar hemma i träningen och det fungerade bra, säger Svante Båth.

12 Harmon Boko ska lättas i balansen och tävla med halvstängt huvudlag.

 

V75-5
1 Ma Running
ska tävla i jänkarvagn och med helstängt huvudlag.

3 Blue Star Champion körs av Kenneth Haughstad för första gången.

4 Lawyer Lohr ska gå i jänkarvagn.

5 Tjacko Zaz körs av Erik Adielsson för första gången.

- Hästen visade magnifik form senast och han utvecklas för varje start. Helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Timo Nurmos

7 Unity Knick ska tävla med norskt huvudlag.

10 Usain Colt ska köras av Jeppe Juel för första gången.

11 Zigge Zilvio körs av Johan Untersteiner för första gången.

 

V75-6

- 2 Isor Håleryd känns väldigt fin och därför testar vi här i silverdivisionen. Han har visat att han är en årgångshäst och ska räknas tidigt idag, säger Peter Untersteiner.

– 4 Danne Edel gör alltid sitt bästa. Han har fortsatt väldigt bra form och har tränat helt utan anmärkning under veckan. Hästen har vunnit på V75 med skor tidigare. Han är aldrig ofarlig, säger Reijo Liljendahl.

5 Orion Tilly körs av Johan Untersteiner för första gången.

– 9 Folli känns fin i träningen och med rätt lopp är han inte borta från segerstriden. Skor runt om är normalt balans och jag är positiv kring Folli idag, säger Magnus Dahlén.

10 Spirit Real körs av Jeppe Juel för första gången.

 

V75-7
1 Dreams Take Time körs av Johan Untersteiner för första gången.

- Dreams Take Time känns fin i träningen och man ska inte nonchalera honom idag. Han går alltid med skor och levererade bra den här tiden ifjol, säger Peter Untersteiner.

6 Orione Spin ska tävla med helstängt huvudlag.

- 7 Nahar har sett lika fin ut som inför senast. Han ska ha gått framåt ytterligare formmässigt till det här. Det är spår lite för långt ut, men jag tycker han öppnade förbättrat senast och vi får hoppas det löser sig därifrån. Jag tycker att Takethem är värst emot. Skor runt om har gått bra tidigare och det är inte så stor bekymmer, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

- 10 Fire To The Rain rumplade till senast och det var segern som rök. Synd med bakspår, men hästen kommer att göra ett bra lopp, säger Reijo Liljendahl.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.