Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-dubbel för Kenneth Thelin

Foto: David Schreiner/Kanal 75
Global Teardrop vid en tidigare seger på Bergsåker. Foto: David Schreiner/Kanal 75

Två hästar – två segrar. Solängetamatören Kenneth Thelin inledde Bergsåkers V75-tävlingar med en dubbel.

Publicerad:

Först ut var Hagentoy (e. Love You) som tog hem omgångens inledande stayerlopp. När favoriten Knifetown Winner galopperade tog Mellby Don Juan och Ulf Ohlsson i stället hand om ledningen och där stannade sedan ekipaget länge. Ända in till upploppets början då det fick se sig passerat av Kenneth Thelins Hagentoy som fick luckan i sista sväng. 

Hagentoy hade sedan inga problem att hålla undan och segermarginalen skrevs till slut till tre längder.
– Vi kom igenom lämpligt från start och jag valde att köra invändigt. Lite tokigt eftersom Nicklas häst hoppade, men vi hade flyt på sista varvet. Det löste sig otroligt bra och när han fick fritt sprattlade han till bra, sade Robert Bergh som körde Hagentoy för andra gången.

Senast, för en dryg månad sedan på samma bana, blev det en andraplats för ekipaget. Nu blev det alltså seger via 1.16,6/3.140 meter.

Och Thelin fick alltså jubla redan i det efterföljade loppet – ett klass I-försök över kort distans där Jordan Lee G.L. såg ut gå mot sin andra raka V75-seger. Sexåringen kördes till spets av Claes Sjöström, men tempot var högt och Jordan Lee G.L. stumnade på upploppet. I stället stod striden mellan Valley Streamline, som fick luckan från ledarryggen, och Global Teardrop (e. Dream Vacation).

Den senare fick dra tåget i tredjespår på sista bortre långsidan, men visade sig stå pall för upplägget och höll undan för Valley Streamline.
– Det var roligt att få vinna med henne. Hon gjorde ett bra lopp. Man vill alltid sitta kvar så länge som möjligt när tempot är så pass högt, men hon visade i fjol att hon var stark och rejäl. Jag blev orolig när Hannas hsät fick luckan, men min häst kämpade storstilat.

Global Teardrop vann därmed direkt i årsdebuten och gjorde det på tiden 1.13,3a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.