Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-hästen Usain Swing är skadad

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Usain Swing efter V75-segern i Bollnäs. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Skelleftetravets stora stjärna Usain Swing är skadad och blir borta på obestämd tid.
– Enligt veterinär har han en varning på ett gaffelband, berättar tränaren Kjell-Ove Eriksson.

Publicerad:

Usain Swing har varit en följetong i V75 på lördagarna under det senaste året. Tre gånger har han vunnit till höga odds och nio gånger har han varit på plats. Faktum är att hästen varit på övre halvan och tagit pengar i 16 av 17 starter som han gjort på V75 sedan förra sommaren.


Men senaste segern - då familjen Erikssons profilhäst vann på nya rekordet 1.10,5 i silverdivisionen i Gävle - kostade ett högt pris.
- Hästen slog sig på ett bakben och var halt direkt efter loppet, men från början trodde jag inte att det var så farligt. Han fick en svullnad på insidan av ena bakbenet och jag trodde det skulle gå över efter några dagar. Men det har det inte gjort, säger ”Kove” Eriksson.
Planen efter förra segerloppet var att den sjuårige valacken skulle fortsätta starta i silverdivisionen. Antingen i Östersund på lördag eller i Boden nästa vecka. Nu blir det inget av detta.
- Usain Swing kommer inte att anmälas till V75 i Boden och med allra största sannolikt missar han också V75-finalerna i Eskilstuna den 2 juli där han kvalat in. Risken finns förstås att han blir borta betydligt längre än så. När veterinärer pratar om gaffelband är det allvarligt och Usain kommer att få den tid han behöver för att komma tillbaka, säger ”Kove”.
För dagen skrittas Usain Swing och går vanliga motionsjobb för att hålla igång.
- Han rehab-tränas kan man säga. Jag har hela tiden hoppats att svullnaden i bakbenet ska gå ner och självläka. Tiden får utvisa om vi måste behandla honom eller göra något slags ingrepp, säger ”Kove”.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.