Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 i Finland stoppat

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

I början av maj kör Vermo en av sina toppdagar för året, med Finlandia Ajo som höjdpunkt.
Tanken var att tävlingarna skulle kryddas med V75 - men nu sätter finska toto-regler stopp för detta.

Publicerad:

Finska huvudstadsbanan Vermo hade planerat att köra sin storloppsdag, med bland annat Finlandia Ajo söndagen den 6:e maj. Så blir däremot inte fallet. Sedan finska spelmyndigheten tolkat sina toto-regler som att en internationell V75-omgång bryter mot finska regler, så blir det inget gemensamt flerloppsspel. I och med att ingen V75-omgång blir av, så väljer också finska förbundet att flytta tävlingarna från söndagen 6:e maj, till lördagen 5:e maj.
Den extra V75-omgång som skulle ha körts under söndagen, kommer däremot fortfarande bli av. Istället för Vermo kommer Biri ta över spelformen. En norsk omgång, med andra ord. 
– Det känns bra att vi så snabbt kunde landa i att Norge anordnar en V75-omgång till söndagen och spelar till vår V75-omgång i Örebro på lördagen. Det betyder högre omsättning med norska pengar i potten vilket gynnar spelarna, säger Peter Wallin, sport- och spelkoordinator på ATG.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.