Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-intervjuer

V75 rullar idag till finska huvudstadsbanan Vermo och Travronden har förstås intervjuer till de intressantaste hästarna i omgången.

Publicerad:

V75-1

Kentucky Love (1) har vi siktat mot det här med och han har varit piggare i träningen efter senast. Hästen är lite ojämn från start, vissa dagar kan han öppna riktigt fort, men senast ville han inte riktigt vara med från början. Han gick klart godkänt till slut i alla fall, säger Risto Airaksinen.
Star Martini (7) är en häst jag tror mycket på, det kan vara en ny Bret Boko. Galoppen senast berodde på att han blev påkörd och vi har siktat mot det här loppet, säger Markku Nieminen.
Västerbo Paymyday (8) har känts jättefin i jobben och var bra både i Örebro och gången före. Tyvärr fick han trist läge och jag har svårt att bedöma konkurrenterna. Jag tycker dock att jag har en häst som duger gott i klassen och vi gör inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.


V75-2

Art Kjarvald (3) hade nog gett Månprinsen A.M. en match utan galoppen senast. Det stora målet är NM i juni, men är han bra här siktar vi nog mot Elit­kampen. Troligen kör vi barfota runt om och med jänkarvagn. Jag är optimist, säger Stig Jarle Röste.
Köppinen (5) är bättre än raden. Senast gick han utan framskor och det fungerade inte alls. Gången innan var jag besviken på insatsen, men vi hade problem med foder och hästen var dålig i magen, säger Jyrki Korhonen.
Suivikas (9) har haft toppform en längre tid och inget tyder på försämring. Blir det hög fart på loppet kan min häst 1.21,5, annars kör jag dram till dödens. Jag tror att vi är med och gör upp om segern. Det kan bli barfota runt om, säger Terho Rautiainen.


V75-3

Sing Hallelujah (1) gick preparé i Neapel och känns mer på hugget efteråt. Han är startsnabb och kan nog gå en tid under 1.12, säger Holger Ehlert.
Karate Kate (3) har formen på topp, men motståndet är tufft och Jorma får försöka komma ner till plankan. Jag tror hästen har hovar för att tävla barfota igen, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.
Oliwer Hip (4) gillar inte när det är kladdig bana och det var därför han var svag senast. Hästen har haft en virussläng som alla mina hästar och jag hoppas att han är okej på söndag. Han gjorde det bra i årets första starter och vi smyger i jakt på tredje-fjärde plats. Jag satte på skor senast, men det kan bli barfota bak denna gång om banan är fin, säger Tuomas Korvenoja.
Victory Bonsai (8) är en allround häst som både är stark och snabb. Han fungerar bra både i ledning och ryggar och kommer bli en topphäst på sikt. Läget är dåligt, men det är inga världsartister han möter och jag förväntar mig att min häst kan en 1.11-tid. Om banan är bra, vilket den brukar vara på Vermo, kommer vi köra barfota. Hästen tävlade barfota i november och var då tvåa bakom Kriterietvåan Glory Dancer, säger Heikki Korhonen.
M.T.James (9) är väl bäst i ledningen, men jag tycker inte att han är iskall bakifrån, men har ofta mött bra motstånd då. Det blir barfota runt om. Eventuellt ”bara” halvstängt huvudlag, säger Åke Lindblom.


V75-4

Flyer Boshoeve (2) gör första starten för mig. Hon har gått 1.17 i träning på bra sätt och kan nog 1.14,5 i lopp på bra bana. Hästen har varit snabb ut, men jag är lite rädd för att hon kan hetsa upp bakom bilen i Finland där bilen kör långsamt och samlar upp hästarna. Hon kan vara med där framme, men där är väl några bra med så att vinna kan bli svårt, säger Holger Ehlert.
Graffiti Artist (3) har stor motor, men blev lite het sen­ast och drog i hårt tempo. Han stumnade något till slut, men gjorde det ändå bra. Jag vill varna lite för att han har varit sjuk efter senast. Senast tävlade han med helstängt huvudlag, men det blir öppet nu så han håller sig lugn, säger Tuomas Korvenoja.
Kiss Sånna (6) är väldigt fartfylld och känns fin. De springer inte ifrån henne och hon kan en 1.15-tid, säger Jan Hellstedt.
­– Begemot Frido (10) håller sin fina form. Han blev lite bortlottad, men kusken kommer säkerligen köra ­offensivt om tempot bedarrar. Hästen går från alla pos­itioner och han kommer säkert prestera bra. Jag tror mig ha en av de bästa treåringarna, åtminstone i Finland och han kommer att matchas därefter. Inga ändringar, säger Markku Nieminen.


V75-5

– Interest Sånna (3) var mycket bra senast och tar ledningen igen, inget snack om det. Jag har hört att det är ett par bra emot och jag vill inte döda hästen utan Björn får tillåtelse att släppa. Han är lite uppanmäld, men de springer inte ifrån honom och han kan säk­ert putsa en halvsekund på den tiden han gick sen­ast. Det blir inga ändringar, säger Jan Hellstedt.
– Golda Mercury (5) verkar inte tagit skada av loppet senast av träningen att döma. Jag tror mycket på hästen, men det blir svårt att komma till ledningen och död­ens är inte riktigt hans melodi. Det blir troligen bar­fota igen, säger Markku Nieminen.
– Rum E Coca Day (12) har gjort det bra och är väldigt stark, men med tanke på läge och motstånd blir det svårt att vinna, säger Holger Ehlert.


V75-6

Landers Power (4) har bättre form än raden och är alltid en outsider om han får rätt invändig resa. Han brukar gå fint efter lite vila, säger Jan Hellstedt.
Absolut Newport (6) har behandlats efter senast. Därefter gick hon jobb i Lahtis på 1.17/1 600 och travade då mycket bättre. Björn får gasa för att komma till ledningen och det ser lovande ut. Hästen kommer tävla barfota runt om, säger Risto Airaksinen.
Ritano Freight (8) fungerade inte barfota i första starten för mig utan blev ömfotad och galopperade. Hästen känns ruggigt bra i träningen och det kan bli en plats, säger Åke Lindblom.
Pedro Bi (9) var jag jättenöjd med senast, såväl häst som kusk. Han gör sitt varje gång och har bara gått lugnt mellan starterna. Planen är att köra barfota igen och inte göra några andra ändringar heller, säger Reijo Liljendahl.
Givemeheaven Sisu (10) hade krafter kvar i mål i lördags och har var­it fin hela vintern. Bakspår behöver inte vara fel för den här hästen eftersom han trivs med att gå i ryggar, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.


V75-7

Pascia'Lest (1) kändes inte som bäst i försöket till Lotterian förra helgen och jag var chanslös på att köra någ­ot från start med honom. Inför Lotterian sade tränaren Thierry Duvaldestin åt mig att köra i spets om jag tog mig dit utan att spendera för mycket så vi får se hur upplägget blir på söndag. Pascia' Lest är ruggigt startsnabb när han är i form, men jag tycker att häst­en går bättre bakifrån, säger Andrea Guzzinati.
David Sisu (2) har varit fin i sina två starter i Finland och formen verkar vara på topp. Det är viktigt att komma ner på innerspår i de här loppen och jag tror inte att de springer ifrån honom. Vi hoppas på bra pengar och kan han vara fyra-femma är vi nöjda. Hästen brukar tävla med helstängt huvudlag från bra spår så jag skulle gissa att det blir så, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.
Bret Boko (3) är i fin form och vi har satsat mot det här loppet en tid. Vi behöver komma ner till sargen för att duga, men hästen vinner knappast, säger Markku Nieminen.
Oasis Bi (4) hade startat tätt och fick ta igen sig en vecka efter senast. Allt verkar normalt i träningen och hästen känns väldigt fin. Jag hoppas att han håller formen och det ska bli spännande på söndag. Jag vet inte om det går att komma till ledning, men Björn lägger upp taktiken. Han kommer att tävla barfota och med helstängt huvudlag som vanligt, säger Stefan P Pettersson.
Kash's Cantab (7)  slog enligt kusken i vagnen två gånger senast, därav galoppen. Han har gjort så vid något tillfälle förut, men då har han varit het, nu kom han kanske lite väl långt ut i doseringen. Vi får väl klura lite vad vi gör åt det, någon form av ändring blir det. Annars känns han lika fin som han gjort på sistone och vi kör fortsatt barfota fram, säger Stig H Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.