Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 med sju 15-hästarsfält

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

V75-ligan, tillhör en av de viktigaste mätstockarna för toppkuskarna, hur året gått.
De 15 första i ligan, gör sedan upp i en final, lagd efter årsskiftet.
Nu väljer Svensk Travsport att ändra på finalens upplägg – istället för ett lopp blir det flera.

Publicerad:

V75-mästaren, eller V75 Champions som det heter numera, har ändrat ansikte ett par gånger de senaste åren. Nu blir ändringen rejäl, från Svensk Travsports sida. De 15 segerrikaste kuskarna på V75 kommer inte längre göra upp i ett lopp, utan i sex stycken.
– Vi har under de senaste åren känt att V75 Champions eller tidigare V75 Mästaren inte riktigt har fått den uppmärksamhet som loppet och de aktiva förtjänar. Vi vill helt enkelt lyfta V75-champions med en kusksmatch och genom att köra sex lopp istället för ett så får vi ett bättre tävlingsmoment. Samtidigt kommer samtliga sju lopp på V75-kupongen att vara en del av V75-champions, då det sjunde loppet är V75 lärlingschampions, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

Sju 15-hästarsfält på V75

I och med detta innebär det också att V75-omgången den 24 februari kommer innehålla sju 15-hästarslopp.
– Det är en rejäl utmaning. Vi försöker koppla ihop en sportslig stark V75-dag med våra mest framgångsrika kuskar och tränare med en svår spelomgång. Vi hoppas att publik, aktiva och spelare kommer att uppskatta det nya upplägget, säger Petter Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.