Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 Spring Race: Smakstart för finalpotten

Foto: null
Katarina Widman, försäljningschef ATG.

Jackpottarna har avlöst varandra under de senaste veckorna.
Något som innebär att den ihopsamlade potten till finalen av V75 Spring Race på påskdagen redan är uppe i över 17 miljoner kronor.
– Om en jackpott är bra eller inte beror på vem du frågar, skriver ATG:s försäljningschef Katarina Widman i ett mejl.

Publicerad:

I början av året släppte ATG nyheten att Winter Burst-konceptet med V75-kavalkad under en dryg vecka och en stor finalpott kopieras i en lightversion under påsk. Sedan 19 januari avsätts 20 % av eventuella jackpottpengar till finalen på Romme söndagen den 1 april. Dessutom kommer hela beloppet av eventuella V75-jackpottar på Mantorp 24 mars, Gävle 29 mars, Färjestad 30 mars samt Klosterskogen 31 mars att gå till finalomgången.

"Oerhört roligt att se hur våra kunder upplever V75 Spring Race"

Sedan dess har samtliga V75-omgångar – inklusive extraomgången söndagen 28 januari – resulterat i jackpott och potten är uppe i 17,1 miljoner kronor med elva speltillfällen kvar inför finalomgången vilket skapar möjlighet till en rejäl jackpott att spela om.

– Vår nyhet V75 Spring Race är sedan tidigare planerad i ATG:s marknadsföringsplan. Det ska bli oerhört roligt att se hur våra kunder upplever V75 Spring Race. Påsken är en stor travhelg. Därför är det givet för oss att erbjuda något extra i påskägget. Vi hoppas att V75 Spring Race ger samma upplevesle som när vi erbjuder våra kunder Winter Burst, skriver ATG:s försäljningschef Katarina Widman i ett mejl gällande eventuell utökning av marknadsföring.

"I slutändan ST som ansvarar för sporten"

Är det en medveten strategi att placera vissa lopp på V75-kupongen för att samla ihop så mycket jackpottpengar som möjligt?
– Det viktigt för oss på ATG att varje V75-omgång ska vara en spännande och utmanande spelupplevelse. För att skapa det för Svensk Travsport och ATG en ständig dialog, men i slutändan är det Svensk Travsport som ansvarar för sporten och ATG som ansvarar för spelet.

"Vissa lockas av det, andra tycker det är mindre bra"

Är ni nöjda med utfallet av de senaste omgångarna? Finns det negativa aspekter med för mycket jackpottar eller är det enbart positivt för potten i V75 Spring Race?
– Ser vi till årsstatistiken så har det historiskt varit ett jämnt antal V75-jackpots varje år. Ibland blir det flera i rad och ibland kan det gå många veckor utan jackpot. Det kan vi aldrig förutse. Om en jackpott är bra eller inte beror på vem du frågar, vissa lockas av det andra tycker det är mindre bra. ATG vill alltid erbjuda kunderna unika spel på ett spännande och schysst sätt.

Kommenterar inte starten av 2018

Med anledning av jackpottarna senaste veckorna har omsättningen hämtat sig efter en lite trög start på Pokalåret 2018. Januari månad visar en bruttoomsättning på två procent högre än under januari 2017 – däremot minskar snittomsättningen per tävlingstillfälle med fem procent och antalet jackpotts har varit fler i år jämfört med fjolåret.

Huruvida det följer prognos eller inte och spelnettot ser ut svarar inte ATG på under kvartalets gång.
– Onsdag den 25 april offentliggörs omsättningens utfall (brutto och netto) och det första kvartalet. Fram till dess kan vi inte kommentera utfall och prognos under pågående, eller kommande, period.

FOTNOT. Bokslutskommunikén för 2017 presenteras 22 februari.

FAKTA

Så mycket pengar har samlats in till potten

20 januari: 5 032 078 kr

27 januari: 5 402 156 kr

28 januari (söndag): 1 382 659 kr

3 mars: 5 330 594 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.