Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-vinnare till Goop

Foto: Thomas Blomqvist
Danne Edel ansluter till Björn Goops franska filial i veckan. Foto: Thomas Blomqvist

Den fyrfaldige V75-vinnaren Danne Edel ansluter till Björn Goops franska filial i veckan. Det berättar hästens delägare Daniel Fixelius.

Publicerad:

Den åttaårige valacken Danne Edel (e. Coktail Jet) lämnar Reijo Liljendahls träning för Björn Goop. I alla fall för en period. Danne Edel kommer att testa lyckan i Frankrike och ansluter till Björn Goops franska filial i veckan.
– Vi har varit sugna på Frankrike för Dannes del ett tag nu då vi tror att hans styrka kommer mer till sin rätt där. Vi har fört en dialog med Reijo och han tog kontakt med Björn som kört honom tidigare och nu är det dags. Han kommer att vara i Björn Goops regi i Frankrike och när han kommer hem igen så går han tillbaka till Reijo Liljendahl, säger hästens delägare Daniel Fixelius.

Totalt har det blivit elva segrar på 71 starter för Danne Edel. Fyra av dessa är tagna på rikstoton och majoriteten över längre distans. Hans framgånger över just stayerdistans gör flytten till Frankrike extra intressant.
– Förväntningarna är inte större än att vi tror att hans egenskaper passar bra i Frankrike, men vi skulle ju inte åka ner med honom dit om vi inte trodde på att han kan hävda sig. Han har i hela sin karriär matchat klasserna och växer mot bättre motstånd. Det ska bli ruggigt kul att se vad han kan göra där nere, säger Daniel Fixelius.

Danne Edel har hittills sprungit in 1.329.150 kronor under karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.