Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V86: Söderkvist till 3000

Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN
Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN

Förra veckan gjorde Travronden en längre intervju med Stefan Söderkvist med anledning av att han tagit 3.000 segrar i karriären.
Under onsdagen tog han seger 3.000 – med b-lopp borträknade.

Publicerad:

Jubileumet togs tillsammans med amatörtränade Elegant Ås. Från ledningen var det inget snack och Stefan Söderkvist tog därmed en riktigt fin milstolpe i karriären.
– Det känns förstås bra. Jag är nöjd med min karriär med tanke på de förutsättningar jag haft, sade Stefan Söderkvist. Läs Stefan Söderkvists egna tankar från förra veckan här.

Ledningen som gällde
Spets var segerreceptet under onsdagen. Förutom Elegant Ås blev det ytterligare tre V86-vinnare från ledningen. Petri Puros Othala (e. Tap In) satt i ledningen efter en bit trots 20 meters tillägg. I ett mycket skralt lopp gick hon undan till överlägsen viktoria på tiden 1.16,1/2.640 meter för Johnny Takter. Om Othala var en favoritsegrare var Adrian Kolgjinis Springfield (e. Joke Face) desto mindre betrodd. Lars I Nilssons treåring tog karriärens andra triumf i elfte starten.
Peter Untersteiners Attack Diablo vann ett snabblopp på Solvalla. I en mycket sömnig historia, där de varvade på närmare 1.19 – var det inget snack om var segern skulle gå. Christoffer Eriksson var det som körde hästen.
– Det känns alltid lite extra att vinna på Solvalla. Det var en mycket trevlig häst att köra och vi fick bestämma tempot fullständigt, sade Christoffer Eriksson efteråt.

Lite flyt gav frukt
Åbytravet fick besök av en av Norges absolut bästa fyraåringar. Dagfinn Aarum serverade Ultimate Photo (e. S.J.'s Photo) fin resa i tredje invändigt och det löste sig perfekt till slut och då avgjorde hästen också säkert. Tränaren var mycket nöjd efteråt.
– Jag tror det finns utveckling i hästen, normalt är det väl så att de inte brukar ha så mycket kvar att ge efter fyraåringssäsongen när de varit i min träning, säger Jan Kristian Waaler. Norrmannen som bland annat tränar Papagayo E. och har skördat stora framgångar i unghästloppen i Norge de senaste åren.
Löste sig perfekt gjorde det även för Pierre Nyström i Menhammar Stuteris Tvååringspris (V86-4), med 100.000 kronor i förstapris. Tillsammans med Drizzle C.C. (e. Sam Bourbon) svepte de konkurrenterna över upploppet.
– Det är lite klassigt sätt över den här hästen. Det finns utveckling som det känns och det ska bli roligt att följa henne framöver, var kommentaren om stoet som tog andra segern i karriärens tredje start.

Sören Nordins lopp till Nurmos
Timo Nurmos Kriteriefinalist Antonio Trot (e. Orlando Vici) har inte tjänat mer än 155.250 kronor under året, men under onsdagen nästan dubblade han sina intjänade pengar. 100.000 kronor gav vinsten i Sören Nordins lopp och vinsten var imponerande. Efter en rejäl långspurt knäckte han och Björn Goop ledande Rafiki Fri över upploppet.
– Han var heroisk, sade Goop kort och gott i vinnarcirkeln efter segern på 1.14,8a/2.140 meter.

I övrigt...
...vann sjuåriga Jeepster V86-6 tillsammans med Kaj Widell. Duon satt långt bak i kön, men efter frisk körning var täthästarna trötta till slut och Monica Janisels Home Alone-dotter var den som var piggast till slut.
...avgjordes Montébästen på Solvalla. 2016 års vinnare blev Josefine Ivehag sedan hon vunnit ett och slutat tvåa i det andra försöket.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.