Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vädret håller banchefen vaken – väntar in i det sista

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Marcus Stjernström. Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

Marcus Stjernströms tuffaste arbetsvecka är här. Och vädret ser till att den blir ännu stressigare.

Publicerad:

Solvallas banchef jobbar intensivt i dagarna och när han inte gör det håller han koll på väderleksprognoserna. Problemet är att det rör på sig väldigt mycket för dagen och Marcus Stjernström vet inte vad han kan förvänta sig när Elitloppshelgen drar igång på allvar under lördagen.
– Jag är glad att det inte har varit trav tisdag och onsdag. Nu har vi ändå haft otur för vädret har inte stämt alls och prognoserna skiftar från sol och torrt till tio millimeter regn, säger Stjernström.

Vad är det du behöver veta?
– Om jag ska lägga på grovt material och göra banan hård så att regnet rinner av eller om jag ska lägga fint material för en vattnad sommarbana. Nu får man ha is i magen och vänta tills sista sekund.

Och när är det?
– Natten mellan fredag och lördag. Jag kommer att vänta till sista rapporten vid midnatt innan jag tar beslut och börjar jobba med banan. 

Är det något som ska vara annorlunda med banan just när det är elitloppshelg?
– Bana ska ju egentligen vara likadan hela tiden, men nu får jag inte göra några felsteg. Nu handlar det mest om att förberedda för att inte ha den stressen som troligtvis kommer ändå…

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.