Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Väldigt fin i senaste jobbet”

Foto: MARIA HOLMÉN
Åke Lindblom är förhoppningsfull gällande Saueveurs segermöjligheter i V75-3. Foto: MARIA HOLMÉN

Åke Lindblom har en häst till start på Solvalla när banan arrangar V75. Inte vilken som helst, utan en av förhandsfavoriterna Sauveur.

Publicerad:

Det är i den tredje V75-avdelningen som Sauveur dyker upp. Senast slutade femåringen tvåa i dödens på Åby bakom Ivar Sånna.
– Han var jättefin senast tycker jag allt. Efter det har han större delar gått i hagen och tagit det lugnt. Jobben har han skött som vanligt och han var faktiskt väldigt fin i det senaste jobbet inför den här starten, säger Åke Lindblom.

Idag vankas voltstart, dubbla tillägg och tre varv för Sauveur.
- Det var längesedan han startade i volt och 3.000 meter har han aldrig startat över tidigare. Jag tror inte att voltstart ska vara något bekymmer då hästen är snäll och klok. Tre varv är heller ingen nackdel som det känns, för han spiller inget i onödan genom att ligga på eller så.

Hur ser du på det taktiska upplägget?
– Vi får se lite vad som händer. Han kan ju göra loppen på många olika sätt. Det är ingen häst som är beroende av ryggar till 75 kvar, utan han kan göra lite själv.

Han blir stor favorit, är det motiverat?
– Han blir alltid favorit känns det som, men visst är det väl motiverat. Jag siktar på att köra barfota bak som tidigare och gör inga andra ändringar heller, hälsar Åke Lindblom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.