Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Välkommen till Elitloppet, Bold Eagle!

Foto: Mattias Holmgren
Solvallas Anders Malmrot var på plats i Frankrike på söndagen och gav Bold Eagle en inbjudan till Elitloppet. Foto: Mattias Holmgren

Bold Eagle är klar för Elitloppet. Direkt efter den läckra segern i Criterium de Vitesse fick sjuåringen en inbjudan Solvalla till sista helgen i maj – och kretsen kring hästen har tackat ja.
– Han var det stora utropstecknet i fjol och har alla förutsättningar för att bli det igen, säger Anders Malmrot som är på plats i Cagnes-sur-Mer.

Publicerad:

Bold Eagle charmade Solvallapubliken förra året när han i sitt Elitloppsförsök krossade konkurrenterna på den snabbaste Elitloppstiden någonsin, 1.08,4. Han orkade sedan inte riktigt ladda om till finalen som slutade med en fjärdeplats, så lita på att kretsen kring hästen är revanschsugna i år.

Efter segern i Criterium de Vitesse på 1.08,9 kom Elitloppsinbjudan som ett brev på posten och Sebastien Guarato och Pierre Pilarski var inte sena med att tacka ja. 
– Jag är väldigt nöjd över att hela kretsen runt Bold Eagle vill komma tillbaka till Elitloppet i år igen. Han var det stora utropstecknet i fjol och har alla förutsättningar för att bli det igen. En Elitloppsseger är egentligen det enda som saknas i hästens enastående karriär, säger Anders Malmrot enligt ett pressmeddelande från Solvalla.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz) och Bold Eagle (Frankrike)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.