Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Valle” mot Frankrike

Foto: MATILDA ÖHRMAN, TR BILD
Mindyourvalue W.F. tog fem raka segrar under förra vintern på Vincennes. Foto: MATILDA ÖHRMAN, TR BILD

Förra vintern överraskade han alla med fem raka segrar på Vincennes. Hur går det i år för ”Valle”?

Publicerad:

Han gick ett snabbjobb inne på Åbytravet före gårdagens V86-tävlingar och i dag beger sig hästen till Frankrike. Det är där som numera femårige Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) trivs allra bäst. Men inte ens tränaren Robert Bergh anade vad som komma skulle när han skickade ner ”Valle” till Paris i slutet av november förra året.
– Hästen såg fantastisk ut hemma på gården när vi provade honom i monté och det kändes intressant att testa Frankrike eftersom det fanns fyra-fem lopp som borde passa honom väldigt väl. Han gillade verkligen upplägget i Frankrike med större ytor och lite mer lugn och ro, berättar Robert, som aldrig tidigare haft en häst som radat upp fem raka vinster på Vincennes.

Valle tog tre montésegrar samt två för sulky. Sammanlagt blev det ganska precis två miljoner kronor i intjänade pengar på de fem starterna!
– Han kom igång lite under sensommaren i år, men det är inte samma häst i Sverige som i Frankrike. Nu har vi hittat två lämpliga lopp i Paris; först monté nästa torsdag och därefter ett sulkylopp nio dagar senare. Det blir perfekt och sedan får hästen åka hem igen, berättar ”Bergharn”.

Robert har 15-talet hästar som han tycker ska kunna passa under vintermeetinget. Fortfarande jobbar han dock på att hitta uppstallningsplats.
– I fjol hade vi några boxar inne på Grosbois, men det är svårt att få till det den här vintern. Jag jobbar fortfarande på det hela och hoppas få tillgång till tio-tolv boxar och att jag sedan kan snurra på 15-18 hästar och två anställda där nere. Det vore perfekt.

Vilka hästar är aktuella för Frankrike?
– Det är som sagt en hel del, bland annat sådana som Coktail Fortuna, Nobel Amok, Bandit Hornline, Bazir Dimanche, Montdore, Aileron och Officer C.D.

Om någon kan rada upp fem raka på Vincennes? Njae, det är verkligen inte lätt. Det är bara Valle som från blågult håll visat att det är möjligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.