Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vamp Kronos vann Stosprintern

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Kretsen runt Vamp Kronos efter lördagens storseger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Spets och slut. Favoriten Vamp Kronos fick överta ledningen och ledde sedan finalen av Stosprintern hela vägen in i mål.

Publicerad:

Violet Bi och Jim Oscarsson tog hand om spets i lördagens största lopp på Halmstadstravet. Italienskan fick snart Vamp Kronos (e. Ready Cash) på sin utsida och då valde Oscarsson att lämna ifrån sig kommandot till Björn Goop.

1.08,4 första 500 meterna blev till 1.11,1 vid varvspasseringen innan Vamp Kronos nådde slutkurvan med Global Upper Style utvändigt om sig. Vid upploppets början anföll sedan Rose Mary och det var André Eklundhs häst som bjöd favoriten tuffast motstånd. Rose Mary –  som var i galopp, men ställde sig bakom startbilen – spurtade vasst, men i kapp Vamp Kronos hann hon inte.

"Höll ett bra tempo hela vägen"

Jerry Riordans sto vann säkert på 1.11,7 närmast före Rose Mary och Violet Bi. Vinsten i Stosprinterns final var värd närmare 700.000 kronor – Vamp Kronos största segercheck hittills i karriären.
– Det blev ganska lätt ändå. Det är klart att hon var lite matt efteråt, men hon gjorde det på ett bra sätt. Hon fick öppna rejält och hålla ett bra tempo hela vägen, sade Björn Goop.

Segern var såväl Goops som Riordans andra i Stosprintern. Goop körde Tigger till vinst 2007 och Riordan vann löpningen för två år sedan med Treasure Kronos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.