Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann direkt för Bazire

Foto: Thomas Blomqvist/Lena Emmoth/TR Bild
Jean-Michel Bazire körde nyförvärvet Trinity Lux till seger på Vincennes. Foto: Thomas Blomqvist/Lena Emmoth/TR Bild

Sju svenskfödda hästar möttes i samma lopp på Vincennes på onsdagen. Fyra av dem fick pengar med sig, men först i mål var en tidigare Halmstadshäst.

Publicerad:

Trinity Lux (e. Love You) lämnade nyligen Wilhelm Paals stall. Sexåringen är numera i Jean-Michel Bazires regi och på tisdagen gjorde hästen debut för sin nye tränare. Det slutade på bästa tänkbara vis.

Med en stark avslutning tog Trinity Lux en säker seger via 1.11,4a/2.100 meter. Förstapriset uppgick till 24.750 euro. Trinity Lux följdes närmast av Robert Berghs duo Mellby Drake och Aileron samt Tellmeastory som lade beslag på fjärdeplatsen för Björn Goop.

Lutfi Kolgjinis Clemenza Am inkom som sexa medan Pacific Broline och Dragster blev utan pengar. Det blev även Veijo Heiskanens två hästar i loppet – italienskfödde Te Queiro Grif slutade som oplacerad och Smevikens Cruiser diskvalicerades.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.