Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann enkelt – efter dramatik

Foto: Ola Westerberg/TR Bild
Vixus och kretsen kring hästen efter segern i Steggbest Minne. Foto: Ola Westerberg/TR Bild

Tre hästar gjorde upp över upploppet i Steggbest Minne. Men när Art Kjarvald och Tangen Haap övergick i galopp blev segern för Vixus enkel.

Publicerad:

2019 års upplaga av anrika Steggbest Minne blev händelserikt. Pave Faks galopperade bort sig mitt i loppet. Galopp blev det också för två av de tre hästar som ryckte undan genom slutkurvan – både Art Kjarvald och Tangen Haap övergick i fel gångart och därmed blev segern enkel för Katja Melkko-tränade Vixus (e. Viesker) med Janne Soronen i sulkyn.
– Vi trodde han skulle ha bra chans idag. Hästen är väldigt snabb. Han gjorde det väldigt bra. Nästa år är siktet inställt på Elitkampen, sade Janne Soronen som satt i segersulkyn.

Björn Karlsson om galoppen med Tangen Haap.
– Han var lite knepig i munnen idag och jag hade lite för mycket att köra med. Det var med garanti segern som rök.

Förstapriset i Steggbest Minne var 150.000 kronor och den sexårige hingsten Vixus vann loppet på 1.21,9a/1640 meter. Vixus ägs av Talli Tosivixut och sköts av Ann Marie Kaattari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.